22 Nisan 2014 Salı

         Niğde Valisi Necmeddin KILIÇ'ın
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI
Millet iradesinin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 94. Kuruluş yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladığımız bugün egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu bir dönemin başlangıcıdır.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, umutsuzluğun, yoklukların ve güçlüklerin yaşandığı bir dönemde açılması, geleceğimizi aydınlatan bir dönüm noktası olmuş, milli birlik ve beraberliğin en güzel örneği olan Kurtuluş Savaşının ardından millet idaresinin vücut bulduğu ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir gün olmuştur. Ulusal egemenlik ilkesi ve millet iradesi, uygar toplum-çağdaş devlet-güçlü ülke ortak hedefine ulaşma kararlılığındaki devletimizin temelidir. Bugün Türkiye, gücünü ulusal egemenlik ilkesinden alan, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir.
23 Nisan sadece Ulusal Egemenlik Bayramı olarak değil aynı zamanda bizleri geleceğe taşıyacak olan çocuklarımızın da unutulmadığı, onlara olan güvenin bir ifadesi olarak armağan edilen bir bayramdır. Devletimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk çocuklarına duyduğu derin sevgi ve güvenden dolayı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günü, bayram olarak tüm dünya çocuklarına  armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyadaki çeşitli ülke çocuklarının katılmasıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır.
Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü ve Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularımla kutluyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı sevgiyle selamlıyorum.

                                                                                                                                                             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder