5 Nisan 2014 Cumartesi

TAVUK SUYU “VÜCUDUMUZDAKİ HÜCRELERİ ONARIYOR”
Yaz aylarının müjdecisi bahar mevsiminin gelmesi birçok hastalığa da davetiye çıkartıyor. Mevsim geçişleri metabolizmamızda bazı değişikliklere sebep olduğu gibi birçoğumuzda yorgunluk belirtilerine hatta ruhsal sıkıntılara yol açabiliyor. Kas, omuz, sırt ve boyun ağrıları yine baharın gelişiyle artmakta; yorgunlukla birlikte konsantrasyon bozukluğu, aşırı sinirlilik, hafıza zayıflaması ve uyku bozuklukları görülebilmekte. Tüm bu hastalıklar baharla birlikte kapımızda beklerken beslenmemize ve ortam şartlarına dikkat ederek kendimizi korumamız çok daha önemli. Bunun en doğal yöntemlerinden biri de yüzyılların şifa kaynağı olan tavuk suyu. Tavuk; vücudumuzdaki hücrelerin büyümesi ve onarımı için elzem olan aminoasit açısından çok zengindir. Aynı zamanda içerisinde bulunan B3, B6 ve B5 vitaminleri deri, saç ve bağışıklık sistemine katkısıyla bilinir. Haşlanarak tüketilmek istenen tavuk etlerindeki bu B5 ve B6 vitaminleri pişirme suyuna geçer ve bu su besin değeri açısından çok değerlidir.
Tavuk suyu; sinüslerin açılmasını sağlamaktan, eklem ağrılarını hafifletip vücut kırgınlığını geçirmeye kadar birçok şifalı özelliğe sahiptir. Fakat her derde deva tavuk için çıkartılan söylentiler ve asılsız ithamlar insanların bu gıdadan uzaklaşmasına sebep olabilmekte. Özellikle de endüstriyel tavuk için dile getirilen “vitaminsiz, hormonlu, antibiyotik” ithamları doğal şifa arayışına dem vuruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder