29 Nisan 2014 Salı



BEŞ BİNE YAKIN SPORCU, TARİHİ YARIMADA’DA YARI MARATON KOŞTU
VODAFONE İSTANBUL YARI MARATONU
SPOR VE TARİHİ BİRLEŞTİRDİ
Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, Tarihi Yarımada’da sporla tarihin birleştiği bir atmosferde katılımcıları tam maratona hazırladı. 5 bine yakın maratoncu, Eyüp ile Yenikapı arasında 21,1 kilometrelik parkuru İstanbul’un kültürel miraslarını yeniden keşfederek tamamladı. Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’nda erkeklerde birinciliği Fetene Alemu Regasa, kadınlarda ise Türk atlet Bahar Doğan göğüsledi.
 İstanbul’un bir dünya markası olması için spor, sanat, kültür ve müzik alanlarında önemli yatırımlar yapan Vodafone Türkiye’nin isim sponsorluğunda düzenlenen Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt’ün katılımıyla tamamlandı. 21,1 kilometrelik yarı maratonu erkeklerde 1:05:20’lik dereceyle Fetene Alemu Regasa, kadınlarda 1:16:33’lük dereceyle Bahar Doğan birinci tamamladı. 10 kilometre koşusunu ise 34:30’luk dereceyle Ömer Aslan kazandı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Vodafone Türkiye isim sponsorluğunda, Spor A.Ş. tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin en geniş katılımlı kitlesel spor organizasyonu Vodafone İstanbul Maratonu’nu tamamlayıcı nitelikte olan Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’nda 5 bine yakın maratoncu, dünyanın sayılı parkurlarından biri olan Tarihi Yarımada’da koşarak sporun yanı sıra İstanbul’un kültürel zenginliklerini de keşfetme fırsatına erişti.
Eyüp ile Yenikapı arasını kapsayan 21,1 kilometrelik parkurda gerçekleşen Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’nda koşucular, Ayvansaray Caddesi, Ayadimitri Kilisesi, Balat Parkı, Şair Nedim Parkı, Kadir Has Üniversitesi'ni geride bırakarak Ragıp Gümüşpala Caddesi'nden Eminönü'ne ulaştılar. Yarı Maraton’da 10 km koşusu ve 400 metrelik Çocuk Koşusu yarışları yer aldı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder