24 Nisan 2014 Perşembe

DİN VE SAMİMİYET 
ÇAMARDI İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ VE TÜRKİYE DİYANET VAKFI ÇAMARDI ŞUBESİNİN İŞBİRLİĞİ İLE HAZIRLANAN “ HZ.PEYGAMBER DİN VE SAMİMİYET “ KONULU KUTLU DOĞUM HAFTASI KONFERANSI GERÇEKLŞTİ. KONFERANSA İLGİ YOĞUNDU. KONUŞMACI DEKAN PROF.DR. ALİ AKPINAR İDİ.
Çamardı ilçe Müftülüğü 14 – 20 Nisan 2014 tarihleri arasında “ Kutlu Doğum Haftası” ile ilgili gül , kitap dağıtımı , kutlu doğum aşı , sohbet ve konferanslar düzenledi.
HZ.PEYGAMBER DİN VE SAMİMİYET konulu konferans Çamardı Belediyesi Konferans Salonunda yapıldı. Konferansa konuşmacı olarak Gaziantep Üniv. İlahiyat Fakl.Dekanı Prof. Dr. Ali AKPINAR katıldı.
Konferans sunuculuğunu Maden Mahallesi Yeni Cami İmam Hatibi Ali AKBAŞ ‘ ın yaptığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ nın okunması ile başladı.
Bademdere Enicek Cami İmam hatibi Fatih ÇINAR ‘ın Kur-an –ı Kerim Tilaveti yaptıktan sonra , günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasını Çamardı ilçe Müftüsü Hayri ERENAY yaptı.
“ üç yıldır ilçede görev yaptığını , ilçe halkından çok memnun olduğunu , bu haftanın kutlanması ile ilgili tüm çalışmaların içinde olan personele , öğreticilere teşekkür etti. Sağlık sorunu sebebi ile çalışmalarla pek ilgilenemediğini belirtip , herkese teşekkür etti.”
Konferans konuşmacısı Gaziantep İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali AKPINAR slayt gösteri eşliğinde “ Hz. Peygamber Din ve Samimiyet “ konusunu peygamberimizin hayatından örnekler vererek anlattı. Hz. Muhammed Mustafa’nın dünyaya gelişinin 1443. Yıl dönümü sebebi ile yapılan bu programların , hayatında olumsuzluk olan insanlar için bir başlangıç oluyorsa , o kötü olumsuz şeylerden vazgeçmelerine sebeb oluyorsa bu kutlamalar önemli , yoksa sadece bir haftada anmak olur “ diye belirtti.
Konferansa Belediye Başkanı Yavuz SOYLU , İl Meclis üyesi Gafur KARACA , İlçe parti Başkanları , muhtarlar , Daire Amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder