24 Nisan 2014 Perşembe

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI İDRİS GÜLLÜCE NİĞDE İLİNDEYDİ
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Niğde İli Köylerinde Çevre Kirliliğinin Giderilmesi Projesi” açılış törenine katılmak üzere Niğde'ye geldi.
Bakan Güllüce, ilk olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamalarına katıldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce törende yaptığı konuşmasında, “23 Nisan da Türkiye Cumhuriyetinin temelleri atıldı. Anadolu’da Türkiye’de ezanlar susmasın diye temeller atıldı. Yoksulluk içinde, işgal altında bir Türkiye vardı. Bugün neredeyiz? Hepimizin aradaki farkı görmesi lazım. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda emeği geçen başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere o günkü gazilerimizi, şehitlerimizi, hizmet sunan devlet adamlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Dünyada çocuklara bayram armağan edilen tek ülke Türkiye’dir, bunun gururunu yaşıyoruz.” dedi.
Niğde’ye geliş amacının köylerde çöp toplama projesinin açılışını gerçekleştirmek olduğunu söyleyen Bakan Güllüce, proje konusundaki düşüncelerini; "Belki büyük bir maliyet olarak düşünülmeyebilir ama misyonu itibariyle çok büyük bir proje olarak kabul ediyorum. 2023-2024 yıllarında inşallah katı ve sıvı atık noktasında sıfır problemli bir ülke olmayı hedefliyoruz. Projenin laboratuvarı ve pilotu olarak Niğde'yi seçtik, ileri aşamalarda da Türkiye'ye yayacağız. Çevre işi bizim yerli malımız. Biz temizliği çok önemseriz. Çiçeği, böceği, hayvanları önemseriz. Bir köpeğe taş atın, Anadolu kadını size bağırır. Şimdi Türkiye çevreyle, sanayiyle, ekonomiyle topyekûn atağa kalkıyor. Anadolu'ya baktığımızda tarlada çift süren çiftçimiz de üniversitede okuyanlarımız da çevrecidir. Bizim damarlarımızda çevre temizliği var. Kendimizi geliştireceğiz ve dünyanın en çevreci ülkesi olacağız." şeklinde ifade etti.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder