31 Aralık 2016 Cumartesi

GÜRER YENİ YILIN GÜZELLİKLER GETİRMESİNİ DİLEDİ


CHP NİĞDE MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRER “ ANAYASALAR, DÜNYANIN BÜTÜN DEMOKRATİK ÜLKELERİNDE UZLAŞMA METİNLERİDİR. “
CHP  Niğde Milletvekili  ve KİT Komisyon üyesi Ömer Fethi Gürer 2016 yılının sorunların ağırlaştığı bir yıl olduğunu,2017 yılına da sorunların önemli bölümünün devrolduğunu belirterek “Ülkemizde dünden daha çok birlik, beraberlik içinde olunması gereken bir dönem yaşıyoruz”dedi.
Gürer, “Yeni yıl herkese  güzellikler getirsin diliyorum. Ayrımsız, ötekilemeden insanca, hakça, barış içinde bir yıl yaşayalım”dedi.
 Terör, Fırat  Kalkanı, OHAL süreci ile devam eden süreçte yeni bir Anayasa değişimine ülkenin acil bir ihtiyacı olmadığına ve bu sürecin yeni tartışmalarla ayrışmayı gündeme taşıyacağına dikkat çeken Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,“ 2017 yılı ilk aylarında görünen o ki Anayasa değişikliği tartışarak geçecek.Oysa ülkenin çok önemli sorunları var Ekonomide de iyi bir noktada değiliz. Anayasa  değişimi, bir yerde rejim değişimi de bu süreçte sürekli tartışmalı bir ortamın oluşumuna vesile olacak. Dünyada  terör, Fırat Kalkanıyla süren savaş,  OHAL koşullarında Anayasa yapan bir ülke bilinmiyor. Anayasa  hiç şüphesiz yüzde yüz uzlaşma değildir ama bir anayasanın meşruiyet zemini olarak tanımlanabilmesi için uzlaşma çabalarının sergilenmesi ve nihayet demokratikliğine dair kuşku taşımayan hükümlerin niteliklerinin öne çıkması gerekir. Demokratik tartışma zemini hazırlanmaksızın bir uzlaşma da olmaz. Anayasaların en temel faktörlerinden birisini değiştirirken kaybedilebilir. Bu denli önemli bir değişikliği tartışacağımız bir konjonktür de yok. Siyaset iklimi yok. Toplumda bir kutuplaşma var, mutlaka önlenmeli. Ülkemizin içinde bulunduğu şartlarda Anayasa değişikliği olmaz. Olmamalı. Milletvekillerini dahi konuşturmadan bir kaptıkaçtı yaklaşımı ile değişikliklerin geçirilmesi yeni sorunlar yaratır 2010 referandumunda yapılanlar 15 Temmuzun oluşum yolunu açtı. Yine aynı hataları tekrarlamamak gerekir. Yanıldım, yanıldık, yanıldılar gibi bir kez daha yaptıklarının yanlışlığını yaşayarak görmek yerine bu değişiklikler daha çok konuşulup daha çok bilgi toplayarak, tartışılıp konuşarak değerlendirilmeli.”dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder