29 Aralık 2016 Perşembe

ÇİPLİ YENİ KİMLİKLER

YENİ ÇİPLİ KİMLİK KARTI İÇİN İLK MÜRACAAT VALİ 

PEYNİRCİOĞLU’NDAN

Nüfus cüzdanlarının yerini alacak çipli kimlik kartları için ilk müracaatı Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu ile eşi Gülay Peynircioğlu ve beraberindeki Protokol Üyeleri yaptı.
Yeni yıldan itibaren Niğde Merkez ve İlçe Nüfus Müdürlüklerinde dağıtımına başlanacak yeni kimlik kartlarının Niğde Nüfus Müdürlüğünde gerçekleştirilen başvuru işlemlerine Vali Ertan Peynircioğlu ve eşi Gülay Peynircioğlu ile birlikte Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş ve eşi Hakim Ayşegül Öselmiş, Adalet Komisyonu Başkanı Osman Soydal ve eşi Yasemin Soydal, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Baro Başkanı Hüseyin Demirbilek, İl Jandarma Komutanı J. Albay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Ak Parti İl Başkanı Emrah Özdemir ve Kurum Müdürleri katıldı.
Yapmış olduğu yeni kimlik kartı müracaatı sonrası Basın Mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Ertan Peynircioğlu; “Ülkemizde 2016 yılı içerisinde pilot illerimizde dağıtımına başlanan çipli kimlik kartlarının, 2017 yılı itibariyle ülkemiz genelinde dağıtımına başlanacaktır. Birçok kişisel bilgimizi içerisinde barındıracak olan yeni kimlik kartımız oldukça güvenli bir şekilde tasarlandı.

İçişleri Bakanlığımız Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yoğun bir mesai ve çaba ile emek harcanarak üretildi. Ben, bundan sonrada çipli kimlik kartlarımızın taklit edilemeyecek seviyede olacağını düşünüyorum. Vatandaşlarımız için kimlik bilgilerini korunması adına çok daha yüksek güvenlikli kimlik kartlarımızın ülkemize hayırlı uğurlu olması diliyorum.” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder