Gıda Denetimleri Artarak Devam Ediyor
Niğde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından
gıda denetimleri yoğun bir şekilde devam etmektedir. Niğde de aralık ayı
içerisinde 200 gıda işletmesinin denetimi gerçekleştirildi.
Konu ile ilgili açıklama yapan İl Müdürü Asım BAŞ
"Bakanlığımız Stratejik Planı doğrultusunda Gıda Güvenirliği alanında
Üretimden tüketime kadar, uluslararası standartlara uygun gıda güvenilirliğini
sağlamak amacıyla Gıda ve yem kontrol hizmetlerinin etkinliğini artırmak, gıda
ve yem işletmelerinin alt yapılarını güçlendirmek ve standartlara uyumunu
sağlamak ve güvenilir gıda konusunda toplumda duyarlılığı artırmak
hedeflerimizi gerçekleştirmek için göreve başladığım gün risk grubu yüksek
yerlerden başlamak üzere Gıda ve Yem Şube Müdürlüğümüzden bir denetim planı
yapmalarını istedik.
Bu kapsamda İlimizde
faaliyet gösteren hazır yemek ve tabldot yemek üreten iş yeri yetkililerinin
katılımıyla bir toplantı tertip edildi. Olası bir gıda zehirlenmesinin önüne
geçilebilmesi için işletmede uyulması gereken genel ve özel hijyen
gereklilikleri, kullanılan madde ve malzemelerin gıdaya teması uygun malzemeden
yapılmış olması, personel hijyeni ve personelin işyerindeki davranışları,
hazırlanmış olan yemeğin taşınması ve servisi sırasında dikkat edilmesi gereken
hususlar hakkında İl Müdürlüğümüz Gıda Mühendisleri tarafından bilgilendirme
yapıldı. Yapılan bu toplantının akabinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile
işbirliği yapılarak, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı İlimizde bulunan bütün Okul
Müdürü, Müdür Yardımcıları, Yurt ve pansiyon Müdürlerine yönelik gıda hijyeni,
işletme ve personel hijyeni konuları hakkında Gıda Mühendislerimiz tarafından
bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Yapılan eğitimler neticesinde 5996 sayılı Veteriner
Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile Okul Kantinlerine Dair Özel
Hijyen Yönetmeliği kapsamında başta Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve
öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya,
büfe, çay ocağı gibi gıda işletmeleri ile birlikte diğer toplu tüketim
yerlerinde Aralık ayı içerisinde 200 işletmenin denetimi yapılmıştır. Yapılan
denetimlerde, iş yerleri asgari teknik ve hijyenik şartlar açısından kontrol
edilmiş olup iş yerlerinde genel ve özel hijyen gereklilikleri hususunda bilgi
verilmektedir. Tüketici menfaatlerinin
ve halk sağlığının korunması amacıyla rutin denetimlerimiz devam
etmektedir. Tüketicilerimiz gıda
güvenilirliği ile ilgili her türlü ihbar ve şikâyetleri için Müdürlüğümüze
kolay bir şekilde ulaşabilirler ve ALO 174 Gıda Hattını kullanabilirler. "
dedi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder