27 Aralık 2016 Salı

Gıda Denetimleri Artarak Devam Ediyor

Niğde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından gıda denetimleri yoğun bir şekilde devam etmektedir. Niğde de aralık ayı içerisinde 200 gıda işletmesinin denetimi gerçekleştirildi.
Konu ile ilgili açıklama yapan İl Müdürü Asım BAŞ "Bakanlığımız Stratejik Planı doğrultusunda Gıda Güvenirliği alanında Üretimden tüketime kadar, uluslararası standartlara uygun gıda güvenilirliğini sağlamak amacıyla Gıda ve yem kontrol hizmetlerinin etkinliğini artırmak, gıda ve yem işletmelerinin alt yapılarını güçlendirmek ve standartlara uyumunu sağlamak ve güvenilir gıda konusunda toplumda duyarlılığı artırmak hedeflerimizi gerçekleştirmek için göreve başladığım gün risk grubu yüksek yerlerden başlamak üzere Gıda ve Yem Şube Müdürlüğümüzden bir denetim planı yapmalarını istedik.
 Bu kapsamda İlimizde faaliyet gösteren hazır yemek ve tabldot yemek üreten iş yeri yetkililerinin katılımıyla bir toplantı tertip edildi. Olası bir gıda zehirlenmesinin önüne geçilebilmesi için işletmede uyulması gereken genel ve özel hijyen gereklilikleri, kullanılan madde ve malzemelerin gıdaya teması uygun malzemeden yapılmış olması, personel hijyeni ve personelin işyerindeki davranışları, hazırlanmış olan yemeğin taşınması ve servisi sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında İl Müdürlüğümüz Gıda Mühendisleri tarafından bilgilendirme yapıldı. Yapılan bu toplantının akabinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği yapılarak, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı İlimizde bulunan bütün Okul Müdürü, Müdür Yardımcıları, Yurt ve pansiyon Müdürlerine yönelik gıda hijyeni, işletme ve personel hijyeni konuları hakkında Gıda Mühendislerimiz tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Yapılan eğitimler neticesinde 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Yönetmeliği kapsamında başta Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmeleri ile birlikte diğer toplu tüketim yerlerinde Aralık ayı içerisinde 200 işletmenin denetimi yapılmıştır. Yapılan denetimlerde, iş yerleri asgari teknik ve hijyenik şartlar açısından kontrol edilmiş olup iş yerlerinde genel ve özel hijyen gereklilikleri hususunda bilgi verilmektedir.  Tüketici menfaatlerinin ve halk sağlığının korunması amacıyla rutin denetimlerimiz devam etmektedir.  Tüketicilerimiz gıda güvenilirliği ile ilgili her türlü ihbar ve şikâyetleri için Müdürlüğümüze kolay bir şekilde ulaşabilirler ve ALO 174 Gıda Hattını kullanabilirler. " dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder