25 Aralık 2016 Pazar

BAŞKAN KATIRCIOĞLU NEFES KREDİSİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ


Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) finansmana erişimde yaşadıkları sıkıntılara çözüm sağlamak amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, oda ve borsaların da katkıları ile TOBB Nefes Kredisi Projesi başlatıldı.
Konu ile ilgili açıklama yapan Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NiTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu; "KOBİlerimizin finansmana ulaşmakta yaşadıkları sıkıntılar ve yüksek ticari kredi faizleri KOBİler üzerinde baskı oluşturmaktaydı. Buna çözüm sağlayabilmek adına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde bir proje başlatıldı. Proje kapsamında Odamızın nefes kredisi için finansman karşılığı ayırdığı tutar 2.5 milyon lira olup, üyelerimize kullandırılmak üzere toplam 25 milyon TL tutarında bir kaynak oluşturulmuştur. Bunun için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Ziraat Bankası ve Denizbank arasında anlaşma sağlanmıştır. 
Üyelerimiz yıllık yüzde 9,90 faiz oranı ile 12 ay vadeli, 100.000 TL üst limitli nefes kredisinden yararlanabilecekler. Krediden yararlanmak isteyen KOBİ statüsündeki üyelerimizin, odamızdan alacakları "TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir" ibareli faaliyet belgesine, banka tarafından istenen diğer evrakları da ekleyerek başvurmaları yeterli olacaktır. Başvurular Ziraat Bankası Niğde Şubesi veya Denizbank Şubesinden birine yapılacaktır. TOBB Nefes Kredisi başvurusunda, bankaların 250 TL dosya masrafı  ve Hazine Müsteşarlığı'nın kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerimizden herhangi bir masraf ve komisyon talep edilmeyecektir. Başvuru sonrasında ilgili banka ve Kredi Garanti Fonu KOBİ'nin krediye uygunluğunu değerlendirecek ve değerlendirme süreci olumlu sonuçlanırsa KOBİ'ye TOBB Nefes Kredisi kullandırılacaktır" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder