29 Aralık 2016 Perşembe

EMEKLİYE BİR KÖTÜ HABER DAHA



CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer emeklilerin merakla beklediği,  sağlıkta ödedikleri katkı paylarının kaldırılmasına yönelik uygulama  beklentisini  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına sordu. Bakan Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlamasını istediği soruda Gürer şöyle dedi:“Emeklilerin sağlıkta ödediği katkı payları, bütçelerinde ciddi bir kalem oluşturmaktadır. Emekliler için sağlıkta katkı payı alınmaması düşünülmekte midir?”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu verdiği yanıtta, “ 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 68 inci maddesinde "Katılım Payı Alınması", 69 uncu maddesinde ise "Katılım Payı Alınmayacak Haller, Sağlık Hizmetleri ve Kişiler" ile ilgili düzenlemeler hüküm altına alınmış olup, anılan Kanuna istinaden Kurumca yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliğine (SUT) göre uygulanan muayene katılım payı tutarları düzenlenmiştir. Katılım paylarını düzenleyen mevzuat halen yürürlükte olduğundan, konu hakkında iş ve işlemler buna göre yürütülmektedir.”dedi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer emeklilerin sorunlarını gündeme taşıyacağını ve bu bağlamda kanun teklifi vereceğini de ifade ederek “Emekliler zor koşullarda yaşamlarını sürdürmektedir. Sosyal devlet olmanın gereği olarak  emeklilerin  sağlıkta ödedikleri katkı payı kaldırılmalıdır. Emeklilerin yaşamlarını bu uygulama iyileştirmeye yetmez ama sağlıkta olsun bir nebze iyileştirme sağlanmış olur”dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder