25 Aralık 2016 Pazar

İZMİR’DE DHMİ’NİN YERİ ELİNDEN NEDEN ALINDI?
CHP Niğde  Milletvekili ve KİT komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer DHMİ’nin kullanımında olan İzmir’deki arazi ile ilgili DHMİ Genel Müdürlüğü Bütçe görüşmelerindeki sorusuna DHMİ yazılı yanıt verdi.
Gürer’in,“ Kurumun Maliye Bakanlığına devredilen İzmir’de bir alanı var. Bu alan daha önce sosyal tesis olarak kullanılıyormuş. Bu sosyal tesise 1 milyon 567 bin 270 lira tutarında harcama yapılıp kullanılması amacıyla işlemler gerçekleştirilmiş. Ne var ki buranın deprem tetkiklerinde can ve mal güvenliği açısından riskli olduğu belirtilen bir yapı olduğu ortaya çıkmış.  Bilahare de kurumun ihtiyacı olduğu halde burası devredilmiş. Böyle bir işleme neden gerek duyuldu?
Neden devredildi?” sorusuna da  DHMİ Genel Müdürlüğü verdiği yanıtta şöyle dedi:“ Soruda yer aldığı gibi Kuruluşumuzca gerçekleştirilen herhangi bir devir işlemi söz konusu değildir. Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü 24.07.2013 tarih ve 29897-99301 Sayılı yazı ile; 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunun 47. maddesi ile 178 Sayılı Maliye Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 13.maddesinin (d) bendi uyarınca İzmir İli Urla İlçesi Zeytineli Köyünde yer alan Urla Arama Kurtarma İstasyonu Eğitim Tesisinin Kuruluşumuza tanınan kullanım hakkının kaldırıldığını bildirmiştir.”dedi. Ömer Fethi Gürer-“Urla’daki arama kurtarma istasyonu ve eğitim tesisi yerine Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği doğrultusunda Ege Denizinde arama kurtarma faaliyetleri için ihtiyaç duyulan taşınmazın tahsisi konusunda Maliye Bakanlığına girişimde bulunuldu mu?”sorusunu da DHMİ-“Urla Arama Kurtarma İstasyonu Eğitim Tesisleri ile ilgili olarak, Kuruluşumuzu ilgilendiren Ege Denizi arama kurtarma faaliyetlerinin mevcut tesislere yakın lokasyonda, aynı evsafta ve en az 40.000-50.000 m2 miktarlı, denize sıfır yeni bir taşınmazın Kuruluşumuza devrinin sağlanması talep edilmiştir. Bu talep doğrultusunda takibimiz devam etmektedir.”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder