31 Aralık 2016 Cumartesi

Konya Ovası Projesi kapsamında Niğde ‘ye  4 milyon 440 bin lira ek ödenek aktarıldı.
Aktarılan ödenekle Niğde 2016 yılında 21 milyon 590 bin lira ödenek almış oldu.
            KOP’tan Ek Ödenek Geldi
 Kalkınma Bakanlığı Konya Ovası Bölge Kalkınma İdaresi tarafından il bazlı 2016 yılı tarımsal altyapı ödenekleri belli olmuş ve Niğde iline 17 milyon 150 bin lira aktarılmıştı. Bu ödeneğe ek olarak 4 milyon 440 bin lira daha ödenek Niğde’ye  ayrıldı. Ayrılan bu ödenek ile sulama tesisinin yapılması planlanıyor.
Niğde iline ayrılan ek KOP ödeneği ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu "İlimizde suyun ne kadar önemli olduğunu her platformda vurguladık. Bu bağlamda tarımsal altyapı projelerine önem verdik. Üreticimizin birim alandan daha fazla verim almasını ve daha fazla gelir sağlamasına hedefledik.
 İlimize 2011 yılından itibaren KOP idaresinden para geliyor. Bizlerde ayrılan ödeneklerin bir kuruşunu heba etmeden üreticimizin hizmetine sunmanın gayreti içinde olduk, olacağız." dedi.

TBMM İdare Amiri ve Milletvekili Erdoğan ÖZEGEN ise yaptığı değerlendirmesinde "KOP projesi kapsamında ek ödenekler belli oldu. İlimiz ek ödenekten payını almıştır. İlimiz için tarımsal sulamaya ayrılan tek bir lira bile önemlidir. Zira su olmazsa olmazımızdır. İç Anadolu'nun ülke geneline göre yağış fakiri olduğunu ve bu açıdan suyun İç Anadolu'da diğer bölgelere göre bir kat daha önemli olduğunu biliyoruz. Bu bağlamda tarımsal sulama sistemlerinin rehabilitasyonu ve su kaynaklarının bulunması gibi konuları kendisine öncelikli amaç edinmiş durumdayız. Ek ödeneğin bu amaca hizmet edecek bir damla olarak görüyor ve üreticimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder