10 Eylül 2023 Pazar


 Domates Tarlada Ucuz Rafta Pahalı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor ilçesi Çukurkuyu kasabasında domates üreticileriyle bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi. 

Maliyetler 2-3 kat artmasına rağmen geçen yıl 2 lira 90 kuruşa sattıkları domatesi, tüccarın ve sanayicilerin bu yıl 3 liradan aldığını belirten üreticiler, “Sektörde herkes her şeye zam yapıyor ama çiftçi bir türlü enflasyona göre ürününe zam yapamadığı için mağduriyet yaşıyor” dedi. 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise tarlada 3 lira olan domatesin, yerine göre marketlerde 10 lira ile 40 lira arasında satıldığına dikkat çekerek, “Enflasyonun yüzde 60, maliyet artışlarının yüzde 100’ü aştığı bir dönemde mağduriyet yaşayan üretici, önümüzdeki yıl ekim yapmayabilir. Bu durum, gıdaya erişimde ciddi sorun yaşatır” dedi. 

 Gürer: “Domates üreticisi de beklediğini bulamadı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, domates üretiminin son yıllarda artış gösterdiği Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesine giderek domates tarlalarında üreticilerin sorunlarını dinledi. 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e dert yanan domates üreticileri İbrahim Ayhan ve Mustafa Arslan, geçen yıl 2 lira 90 kuruştan sattıkları domatesin, onca maliyet artışına rağmen bu yıl 3 liraya bile zor satıldığını belirtiler ve mağdur olduklarını ifade etti. 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder