23 Eylül 2023 Cumartesi


 Vali ÇELİK, Beyaz Lahana Hasadına Katıldı

Vali Cahit ÇELİK,  Bor İlçesi Kaynarca Köyü’nde düzenlenen beyaz lahana hasadına katıldı. 

Hasat esnasında üreticilerle bir araya gelen Vali Cahit ÇELİK; İlimiz ekonomisi için beyaz lahananın önemine vurgu yaparak bol, bereketli bir hasat temennisinde bulundu.

 Vali Cahit ÇELİK, Niğde’nin bir tarım şehri olduğunu dile getirerek tarımsal üretimde modern tarım teknikleri ve “İyi Tarım Uygulamalarıyla” hem birim alandan alınan ürünün miktarının arttığını hem de ürün kalitesinin yükseldiğini ifade etti.

 Beyaz lahana hasat programında konuşan Vali Cahit ÇELİK;

 " Türkiye İstatistik Enstitüsü Kurumu verilerine göre beyaz lahana üretiminde Niğde, Türkiye ikincisi durumunda. Son beş yıl üretimine baktığımızda her yıl artan bir üretimimiz söz konusu. 2022 yılında 18 bin 530 Dekar alanda ekimi yapılan beyaz lahana üretimi 2023 yılında yüzde 1,40 oranında bir artış ile 19 bin 790 Dekara yükseldi. Öte yandan 2022 yılında 131 bin 205 ton olan rekolte 2023 yılında 132 bin 830 tona çıktı. Beyaz lahana ilimizin önemli ihraç kalemlerinden birisidir. Niğde’mizin beyaz lahanasını üç ülkeye ihraç ediyoruz.

 Ayrıca, Niğde'deki tüm üreticilerimizle gurur duyuyoruz. Onlar ürettikçe ilimiz büyüyor, ülkemiz büyüyor. Tarımsal hasılamız artıyor. Bilindiği üzere en stratejik sektörlerin başında tarım geliyor. Bu nedenle çiftçilerimizin her zaman yanındayız. Onların her zaman destekçisiyiz.  Allah üreticimizin emekleri boşa çıkarmasın.” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder