15 Eylül 2023 Cuma


 
Öğretim Üyesinden “Kalsit” Kitabı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Öner Yusuf Toraman, Niğde ilimizin coğrafi işarete sahip önemli ihraç ürünlerinden kalsit madeni hakkında bir kitap yazdı.

Kalsit ürünlerinden üretilen teknolojiler ve diğer ürünler hakkında ayrıntılı güncel bilgilerin yer aldığı kitapta, bu yeraltı zenginliğinin ocak madenciliğinden mikronize üretim süreçlerine ve paketlenmesine kadar yapılan tüm işlemler detaylı bir şekilde ele alındı.

"Dünyanın En Kullanışlı Minerali"
Dünyanın en kullanışlı minerali olarak da bilinen kalsitin (kalsiyum karbonat) doğal bir sanayi hammaddesi olduğunu belirten Toraman, “Bu maden özellikle plastik, boya, kâğıt ve yapı kimyasalları sektörü olmak üzere endüstrinin pek çok alanında dolgu, katkı ve takviye maddesi olarak kullanılmaktadır. Belirgin teknolojik (sertlik, tokluk, beyazlık vb.) ve ekonomik avantajlar sağlayan kalsit ayrıca beyazlığı ve doğal oluşu sebebiyle deterjan, gıda, ilaç, kişisel ve ağız bakımı gibi çeşitli alanlarda da yaygın olarak kullanılmaktadır.” dedi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder