18 Eylül 2023 Pazartesi


 Vali Cahit ÇELİK 2. Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu

Vali Cahit Çelik ve Niğde Belediye Başkanı  Emrah Özdemir, altyapı ihalesi geçtiğimiz mayıs ayı içerisinde yapılarak, çalışmalara başlanan Niğde 2. Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundular.

Organize Sanayi Bölge Müdürü Abdullah Bay ve organize sanayi bölgesinin altyapı işini alan yüklenici firma yetkililerinin de hazır bulunduğu ziyarette yürütülen çalışmalarda gelinen son durum hakkında bilgi alan Vali Cahit ÇELİK, incelemelerinin ardından yaptığı değerlendirmede 2. Organize sanayi bölgesinin ilimize önemli katma değer kazandıracağını vurguladı.

Konaklı Beldesi ile Hüyük Mevkii arasında 501 hektar alanda kurulumuna başlanan ve altyapı ihalesi gerçekleştirildikten sonra ilk kazması mayıs ayında vurulan Niğde 2. Organize Sanayi Bölgesinin tamamlandıktan sonra yaklaşık 10 bin vatandaşımıza istihdam sağlayacağının altını çizen Vali Cahit ÇELİK; “Valiliğimiz koordinesinde, Belediyemiz ve Niğde İl Özel İdaremizin ortaklığında kurulan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca kuruluş protokolü onaylanan Niğde 2. OSB’de yol, içme suyu, kanalizasyon, yağmursuyu ve YG-AG elektrik şebekesini kapsayan altyapı ihalesi 269 milyon 900 bin TL bedelle tamamlanarak yer teslimi yapıldı. Altyapı işinin 2024 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor. İnşallah kısa süre zarfında çalışmalar tamamlanır ve Niğde Organize Sanayi Bölgesi ile Niğde- Bor Karma Deri İhtisas Bölgesi gibi burada da vatandaşlarımıza iş ve aş sahaları açılır” dedi.

Bölgenin önemli geçiş güzergahlarına yakınlığına da dikkat çeken Vali ÇELİK konuşmasının devamında; “2. Organize Sanayi Bölgemiz, Hüyük Tren İstasyonu’nun olması, Katı atık depolama tesisinin 25 km mesafede olması, Kısa süre içinde hizmete girecek olan Andaval yükleme merkezinin 15 km, Niğde garının 29 km, Adana-Ankara Otobanının Niğde Doğu çıkışına 16 km, Mersin limanına 214 km, Nevşehir Kapadokya Havalimanı’nın 111 km, Kayseri Havalimanına 100 km mesafede olması gibi birçok konum avantajı bulunmaktadır. Ümit ediyorum ki; bu bölgemiz, Anadolu’nun parlayan yıldızı olacaktır. İlimiz ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Ayrıca ilana çıkılmadan şimdiden yer tahsisi için firmalardan kapasitenin iki katı başvuru yapılmış durumda. Yani iş insanlarımız da dört gözle OSB’nin tamamlanmasını bekliyor.

Hepimizin bildiği üzere Organize Sanayi Bölgelerinin ülke ekonomisine sağladığı katkılar yadsınamaz. Bu nedenle biz, her zaman sanayi, üretim, istihdam diyoruz. Türkiye Yüzyılı hedefi doğrultusunda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi ‘Güçlü Sanayi Güçlü Türkiye’ sloganıyla çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. İlimizin gelişimi, kalkınması ve yeni iş sahalarının oluşturulması için tüm paydaşlarımızla el ele vererek, gecemize gündüzümüze katıp çalışacağız. Niğde’yi çevreye duyarlı bir üretim üssüne dönüştürmek temel gayelerimiz arasında olacak. Bu çerçevede 2. OSB’mizin bir an evvel hizmete girmesi için bu sahanın sürekli olarak takipçisi olacağız” ifadelerine yer verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder