10 Kasım 2023 Cuma

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ


 VALİ CAHİT ÇELİK’İN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ VE ATATÜRK HAFTASI MESAJI

Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan, eşsiz Devlet adamı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 85. yılında ulusça saygı, sevgi ve şükranla anıyoruz.

Büyük Önder Atatürk, ülkenin içinde bulunduğu imkânsızlıklara boyun eğmemiş, kararlı ve dirençli tutumuyla milli mücadelede Türk halkını zafere ulaştırmıştır. İstiklal Mücadelesine önderlik ederek ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için yoğun bir gayret gösteren Gazi Mustafa Kemal, üstün askeri dehası ve kararlı duruşuyla, başarılı bir komutan ve lider olarak milli belleğimizde ve dünya tarihinde saygın bir yer edinmiştir.

Türk ulusunun kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk; başarılarıyla, tutum ve davranışlarıyla sadece Türk milletine değil, tüm dünya milletlerine örnek olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle aramızdan ayrılışının 85. yılında tarihe ve bütün insanlığa mâl olan Büyük Önder Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder