7 Kasım 2023 Salı

Uluslararası Elma Fuarı



 Vali Cahit ÇELİK, Uluslararası Elma Fuarı’na Katıldı

Dünyada üçüncüsü, ülkemizde ilki düzenlenen Uluslararası Elma Yetiştiriciliği Muhafazası ve Pazarlaması Fuarı Niğde de gerçekleştirildi. 

Fuara Vali Cahit ÇELİK, Milliyetçi Hareket Partisi Niğde Milletvekili  Cumali İnce, 

Niğde Belediye Başkanı  Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Hasan USLU, İl Emniyet Müdürü  Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Gürol Okyar, İl Genel Meclis Başkanı Nusret Teksin, protokol üyeleri, oda başkanları, köy muhtarları, elma üreticileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan fuarın açılışında bir konuşma yapan Vali Cahit ÇELİK, Niğde’de elma üretiminin çok eski yıllara dayandığını belirterek, Niğde’nin tarım ve dağcılığın başkenti olma yolunda hızla ilerlediğini dile getirerek şunları söyledi;

Hepimizin malumu olduğu üzere elma denilince ülkemizde ilk akla gelen illerden birisi Niğde’dir. Yaklaşık 580 bin ton elma üretimi ile ülke sıralamasında 2. sırada yer alan ilimiz, ekili dikili alan varlığında ise 240 bin dekar ile de yine ikinci sıradadır. Ülkemiz elma üretiminde ise 4 milyon 800 bin ton ile dünyada ilk beş ülke arasında yer almaktadır.

Bunun yanı sıra patates, kuru fasulye ve çavdar üretiminde birinci, beyaz lahana üretiminde ülke sıralamasında ikinci sırada yer alan ilimiz, tarım sektöründe kendi kendine yetebilen bir il konumundadır.”

Gerçekleştirilen fuarımızın, başta üretici ve paydaş kurumlarımız olmak üzere ilimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen tüm kamu ve özel sektör temsilcilerine teşekkür ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Vali Cahit ÇELİK ve beraberindeki il protokolü fuarın açılışını gerçekleştirdikten sonra fuar alanını gezerek, elma üreticileri ile bir araya geldiler. Uluslararası katılımcıların bilgilendirme seminerleri devam eden fuar, 5 Kasım tarihine kadar açık kaldı..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder