30 Kasım 2023 Perşembe


 Eski Hükümlülerin İş Kurması İçin  Hibe Destek Programı Düzenlendi 

Vali Cahit ÇELİK, Denetimde Serbestlikten Yararlanan Eski Hükümlülerin İş Kurması İçin Düzenlenen Hibe Destek Programına Katıldı

Vali Cahit ÇELİK, modern infaz sistemi kapsamında denetimli serbestlik kapsamındaki hükümlülerin tahliyelerinden sonra topluma kazandırılması, kişisel becerilerini geliştirmesi, istihdam sağlanması, meslek edinmesi ve sosyal faaliyette bulunması için düzenlen hibe desteklerinin dağıtılması programına katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda hibe destek eğitimlerinin anlatıldığı sunumun ardından Cumhuriyet Başsavcısı  Ufuk Mustafa Süren hibe destek programı kapsamında yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi. Programda konuşan Vali Cahit ÇELİK ilimizde 12 projeye 1 milyon 200 bin lira tutarında hibe desteğinin sağlandığı belirttiği konuşmasında hibe programının hem ekonomik temelli hem de toplumsal barış temelli olduğunun altını çizdi. Vali Cahit ÇELİK, hibe desteklerinin dağıtıldığı programda şunları söyledi;

“Sözlerimin başında sizleri en kalbi duygularımla selamlıyor, bugün burada bir araya gelmemize vesile olan projelerin, başta eski hükümlülerimiz ve aileleri olmak üzere ilimize, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Bizler bu konuyu oldukça önemsiyoruz. Çünkü kendi işini kurma projeleri, hayatında yeni bir sayfa açmak isteyen, bir şekilde, o veya bu sebepten ceza alan vatandaşlarımızın tekrar suç işlemesini önlemek, böylece toplumun düzenini ve güvenliğini sağlamak için devletin imkanlarıyla maddi destek verilerek topluma ve ailesine karşı yararlı birey haline gelmelerini teşvik ediliyor. Öte yandan bir başka boyutu ise ekonomik sebeplere dayalı suç işlenmesinin de önüne geçilmiş oluyor.

Bugün burada eski hükümlü kardeşlerimizin hazırladığı 19 projeden 12’si toplam bir milyon 200 bin TL hibe almaya hak kazanmıştır.

Projelere baktığımızda ise genellikle hayvan yetiştiriciliği projelerinin sayısının fazla olduğu görülmektedir. Tabi ki; bu da ilimiz açısından önemli bir konu, hayvancılığı bu anlamda da desteklemiş oluyoruz.

Ben ümit ediyorum ki; ilerleyen dönemlerde proje sayısı artar ve daha çok hibe sağlanır ve kendi işini kurma projeleri daha da geniş alanlara yayılır.

Bir bakımıyla ekonomik, bir bakımıyla toplumsal temelli olan bu hibe destekleri toplumsal barışa da katkı sağlayacak, geçmişte bir hata yüzünden suç işlemiş vatandaşlarımızın cezasını çektikten sonra özgürlüğüne kavuşmasının ardından bu hibe destekleri ile bir bakıma ekonomik özgürlüklerine de kavuşmuş olacaklardır.

İşini bu hibe destekleriyle kuran eski hükümlülerimize yeni yaşantılarında huzur diliyor, projenin hayata geçmesinde katkıları olan Adalet Bakanlığımıza ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımıza böylesine anlamlı bir projeyi hayata geçirdikleri için proje sahipleri adına teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

Program hibe destek sertifikalarının verilmesi ile sona erdi.    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder