16 Kasım 2023 Perşembe


 TKDK NİĞDE İRTİBAT OFİSİ AÇILDI

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı destekleme Kurumu Niğde İrtibat Ofisi Niğde Valisi Cahit ÇELİK’in katılımıyla açıldı.

Niğde İl  Tarım Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleşen programa Niğde Valisi Cahit ÇELİK, Belediye Başkanı Emrah ÖZDEMİR, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket KATIRCIOĞLU, Niğde İl Tarım ve Orman Müdürü Asım BAŞ, TKDK Aksaray İl Koordinatörü Salih KARLI, tarım ile ilgili oda ve birlik başkanlarının yanı sıra çok sayıda yatırımcı katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Niğde İl Tarım ve Orman Müdürü Asım BAŞ; “Son yıllarda Tarım ve Orman Bakanlığımızın hibe destekleri ile kurulan tesisler ile de tarımsal sanayide de iyi bir duruma gelerek tarım ürünlerinin katma değerinin arttırılması ve sanayi sektörüne entegrasyonu noktasında İlimizde önemli bir yol kat ettik.

Son 5 yıldır Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında Bakanlığımız tarafından en çok hibe alan İl olduk. Bu kapsamda İlimizde toplamda 797 projeyi hayata geçirilmiş olup 165 Milyon TL si Hibe olmak üzere 354 Milyon TL tutarında yatırım kazandırılmıştır.” dedi.

2008 yılından itibaren ülkemizde 42 ilde faaliyet gösteren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) bundan böyle ilimizde faaliyetlerini yürütecek olması kırsal kalkınma, tarımsal hasıla için ve Niğdeli üreticiler adına oldukça memnuniyet verici bir gelişme olduğunu söyleyen Niğde Valisi Cahit ÇELİK yaptığı konuşmada “IPARD programında kadınlarımıza ve gençlere pozitif ayrımcılık yapılmaktadır. Bunun yanında genç yatırımcılar için hayvancılık projelerinde hibe oranı %70’e kadar yükseliyor. Ayrıca, kooperatif ve üretici örgütlerine üye yatırımcılara proje seçiminde öne çıkması için ilave puan verilmekte, örgütlenme teşvik edilmektedir. Dağlık alanda yapılan yatırımlarda hibe miktarı artmakla birlikte vergi muafiyeti sağlanmak suretiyle girişimcilerimize dolaylı destekler de sağlanıyor. Buradan girişimcilerimiz ve üreticilerimizin IPARD proje çağrılarını hassasiyetle takip etmelerini ve şimdiden proje alt yapılarını hazırlamasını istiyorum.” dedi.

Vali Çelik “İlimizin programa dahil edilmesinde himayelerinden ötürü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı’ya, ilimiz Milletvekillerine Niğde halkı adına teşekkürlerimi sunarım. IPARD hibeleri ile yürütülecek faaliyetlerin İlimizde ve ülkemize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından TKDK Aksaray İl Koordinatörü Salih KARLI IPARD kapsamında desteklenen konular ile ilgili sunum yaparak yatırımcıların sorularını cevapladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder