13 Kasım 2023 Pazartesi


 Cumhuriyetimizin 100. Yılında Yüz Bin Fidan Toprakla Buluştu

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında Niğde Adana Yolu üzeri beşinci kilometrede bulunan ağaçlandırma sahasında fidan dikme programı düzenlendi.

Programa; Vali Cahit ÇELİK, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Emniyet Müdürü  Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı J. Albay  Gürol Okyar, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları, emniyet ve jandarma personeli, öğrenciler ve çok sayıda doğa gönüllüsü vatandaş katıldı.

        Programda konuşan Vali Cahit ÇELİK, 11 Kasım’ın bu yıl anlamının her yılkinden daha farklı olduğuna dikkati çekerek ‘Yeşil Vatan’ için tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de fidan dikme etkinliği gerçekleştirildiğini ifade etti. Bu yıl fidanların Cumhuriyetin yüzüncü onur yılına ithafen dikildiğini belirten Vali Cahit ÇELİK yaptığı konuşmasında şunları söyledi;

        “Tarihi bir yılı yaşıyoruz. Yaptığımız tüm etkinlikler Cumhuriyetimizin 100. onur yılına özel. Bugün burada tüm hemşerilerimizle genciyle yaşlısıyla, çocuğuyla annesiyle hep birlikte 100. Yıl Ormanı oluşturmak için bir aradayız. Bu yıl ‘Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes’ diyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci asrı olan Türkiye Yüzyılında dikeceğimiz fidanlarla birlikte ‘Yeşil Vatan’a bir katkı da bizler sunmuş olacağız. Bu yıl toprakla buluşturacağımız her bir fidan, bizlerin Cumhuriyete ve değerlerine olan bağlılığımızın birer göstergesi niteliğindedir. Hiç kuşkusuz ki; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ormansız vatan, yurt değildir.” sözünden ilham alarak gelecek kuşaklara sağlıklı, temiz bir çevre ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için hep birlikte 7'den 77'ye tüm vatandaşlarımızın katılımıyla adeta bir bayram havasında ağaçlandırma faaliyetimizi gerçekleştiriyoruz.

        Bu anlamlı günde yapılan ağaçlandırma çalışmalarına katkıda bulunan ve emeği geçen başta Niğdeli hemşerilerim olmak üzere kamu kurumlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

        Konuşmaların ardından saatler 11:11’i gösterdiğinde Vali Cahit ÇELİK ile yüzlerce katılımcı aynı anda yüzlerce fidanı toprakla buluşturarak can suyu verdiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder