24 Kasım 2023 Cuma



 24 Kasım Öğretmenler Günü Dolayısıyla Program Düzenlendi

 Cahit ÇELİK ve Eşi Nermin ÇELİK  “24 Kasım Öğretmenler Günü” Dolayısıyla Düzenlenen Programa Katıldılar.


Vali Cahit ÇELİK Öğretmenler Günü vesilesiyle İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ve beraberindeki öğretmenleri makamında kabul ederek Öğretmenler Günü’nü kutladı. Daha sonra 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Niğde İl Kültür Merkezinde program düzenlendi.

Programa; Vali Cahit ÇELİK ve Eşi Nermin ÇELİK , Niğde Belediye Başkanı  Emrah Özdemir, Emniyet Müdürü  Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı J. Albay  Gürol Okyar, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

Programda konuşan Vali Cahit ÇELİK, öğretmenlik mesleğinin insan hayatında çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak şunları söyledi.

“Bugün, Öğretmenler Günü vesilesiyle geleceğimizin mimarı siz değerli öğretmenlerimizle bir araya gelmiş olmaktan dolayı büyük mutluluk duydum. Sözlerimin hemen başında minik bedenleri geleceğe hazırlayan siz kıymetli irfan ordusunun Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.Sizler birer rol modelsiniz, öndersiniz. Öğrencilerimizin hayata hazırlanmasında anne babalarından sonra ilk sırada sizler gelmektesiniz. Sizlerin öğrencilerimize karşı sergileyeceği duruş, onlara yaklaşımınız ve öğrencilerimizin üzerinde bırakacağınız etki onların hayatında hiçbir zaman silinmeyecek izler bırakacaktır. Bundan dolayıdır ki hepimiz aradan uzun yıllar geçse de ilk öğretmenimizi her zaman hatırlar ve onu saygı ile anarız.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Öğretmenler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri olan sizler yetiştireceksiniz. Yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister! Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir. Sizin başarınız, Cumhuriyetin başarısı olacaktır.” veciz ifadesinden hareketle; Çocuklarımızı sevgiyle, şefkatle, ilimle, irfanla, ahlakla, faziletle donatınız. Onları itina ile yetiştiriniz ve en önemlisi iyi bir insan olmalarını sağlayınız. Her çocuğumuzun özel olduğuna inanarak ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda onları geleceğe hazırlayınız.

Cumhuriyetimizin 100. yılını bu yıl büyük bir coşku ile onurla kutladık. Büyük Türkiye Devleti artık ikinci yüz yüzyılına, Türkiye Yüzyılına giriyor. Yeni Yüzyıl sizlerin gayretleriyle çocuklarımızın omuzlarında yükselecek, yücelecektir. Ülke olarak her alanda güçlü olmamızın tek şartı sizlerin şekillendirdiği gelecek neslimizin donanımlı bireyler olmasından geçmektedir. Bugün burada olmamız vesilesiyle, başta 24 Kasım 1928’de Millet Mekteplerinin Başöğretmeni kabul edilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere;

Görevi başında şehit olanlar ile afetlerde, kazalarda yitirdiklerimiz başta olmak üzere ebediyete uğurladığımız tüm öğretmenlerimizi, eğitim-öğretim camiamızın güzide neferlerini rahmetle yad ediyorum. Görevlerini hakkıyla yerine getirmiş, ülkesine ve milletine hayırlı nesiller yetiştirmiş, bugün emekliliğini yaşayan öğretmenlerimize de fedakarlıkları için teşekkür ediyor; sağlıklı, hayırlı, mutlu ömürler temenni ediyorum.

Şahsım adına üzerimde emeği olan bütün öğretmenlerime şükranlarımı sunuyor, hayatta olanların tek tek ellerinden öpüyorum. Ebediyete intikal etmiş olanlara da Allah’tan rahmet diliyor, hepinizi sevgiyle selamlıyorum. 24 Kasım Öğretmenler Gününüz kutlu olsun.” dedi.

Program Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırladığı şiirlerin, şarkıların halk oyunlarının ve zeybek gösterisinin yapılmasıyla devam etti.

 Gösterilerin ardından göreve yeni atanan öğretmenlerin yemin töreni ve emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi verilmesi ile Kültür Merkezindeki program sona erdi.

Kültür Merkezindeki programın ardından Öğretmenler Günü dolayısıyla günün anlamına binaen Kent Ormanında fidan dikimi gerçekleştirildi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder