25 Kasım 2023 Cumartesi


 KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ

Vali Cahit ÇELİK’in Eşi Nermin ÇELİK “Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü” Farkındalık Yürüyüşüne Katıldı.

Nermin ÇELİK önderliğinde gerçekleşen yürüyüş Derbent Meydanında başlayıp, Cumhuriyet Meydanında son buldu.

        Farkındalık yürüyüşüne Vali Çelik ‘in  Eşi Nermin Çelik ‘ in yanı sıra Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in Eşi Duygu Özdemir , Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü  Umut Zeybek, Kadın STK’ların temsilcileri ve çok sayıda kadın katıldı.

        Nermin ÇELİK yürüyüş boyunca kadınlarla tek tek ilgilenerek onlara hem karanfil verdi hem de bilinçlendirici broşür dağıttı. Yürüyüşün sonunda Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere açılan bilgilendirme ve bilinçlendirme stantlarını gezen Nermin ÇELİK  stant gezisi esnasında yaptığı açıklamasında şunları söyledi;

        "Bizim medeniyetimizde, bizim kültürümüzde değil kadına hiçbir kimseye, hiçbir varlığa şiddeti tavsiye etmeyen bir inanışımız bir anlayışımız var.

‘Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans, ‘Kadına El Kal-ka-maz’ gibi mottolarla ilimizde bir takım faaliyet ve etkinler gerçekleştiriyoruz. Bugün de Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında paydaş kurumlarımızla farkındalık yürüyüşü yaptık açılan stantları gezdik. Biz de bu stantları gezerek bir farkındalık, bir bilinç oluşumuna katkı vermek için buradayız.

        Etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ediyor, kadına karşı şiddete hayır diyoruz." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder