8 Kasım 2023 Çarşamba


 Ortak sınav haftası başladı

        Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez yapılacak 'ortak sınav haftası'  başladı. 

      10 Kasım'a kadar devam edecek. Okullar kendi takvimleri doğrultusunda iki hafta boyunca her sınıf grubunda tüm şubeler aynı anda olmak üzere sınavları yapacak. İl bazında ortak yapılacak sınavları il milli eğitim müdürlükleri kendi takvimleriyle açıklarken 6 ve 9'uncu sınıflarda Türkçe ve matematik için yapılacak ülke geneli sınavlar 26-27 Aralık'ta olacak.

        Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez uygulanacak 'ortak sınav haftası' okul, il ve ülke geneli olmak üzere üç ayrı şekilde yapılacak. 5 ile 12'nci sınıf arasında tüm kademeleri kapsayan ortak uygulamanın ilk ayağı bugün başlayacak. Okulların yönetmeliklerine göre kendi programladığı takvime uygun olarak ortaokul ve lise kademesindeki sınıflarda tüm derslerden açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşan sınavlar yapılacak. 

      O sınıf grubundaki tüm şubelerdeki öğrencilere aynı anda, aynı sorular sorularak değerlendirme yapılacak. Ancak Türkçe ve İngilizce sınavları için yazılı sınavların yanı sıra değerlendirmeye katkı sağlayacak uygulamalı konuşma ve dinleme sınavları da eklenecek. Bu oran Türkçede yüzde 30 olurken İngilizce dersinde de yüzde 50 olarak belirlendi.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder