23 Kasım 2016 Çarşamba

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

VALİ ERTAN PEYNİRCİOĞLU’NUN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
“Değerli Öğretmen Arkadaşlarım;
Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım gününü, 1981 yılından bu yana öğretmenler günü olarak kutlamaktayız.
Yaptığı yenilikler arasında en önem verdiklerinden biri de eğitim olan Gazi Mustafa Kemal, bunu her fırsatta dile getirmiş ve eğitimin en önemli parçası olan öğretmenlerin bir ülke için ne kadar önemli olduğunu tekrar tekrar vurgulamıştır. Bugün Siz Öğretmenlere düşen en büyük görev ise her daim Atamızın izinden yürümek olacaktır.
“Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet, henüz millet namını almak istidadını keşfetmemiştir” ifadesinde haklı yerini bulan ilim irfan ordusunun vazgeçilmez parçası olan öğretmenlerimiz, her alanda yeniliği ve yenileşmeyi savunan, gerçekleri anlatan, millî birlik ve beraberliğimizin teminatı çocuklarımızı büyük bir sabır ve özveri ile yetiştiren, geleceğimizin mimarlarıdır.
Ağır bir sorumluluk olmakla birlikte, eşsiz bir gurur vesilesi olan bu onurlu ve kutsal mesleğin mensuplarına güvenimizin sonsuz olduğunu belirterek,  başta Demokratik ve Çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden Öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü yürekten kutluyorum.”

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder