21 Kasım 2016 Pazartesi

 GÜRER, ECEMİŞ-ŞEKERPINAR İÇİN VERİLEN SÖZLERİN TUTULMASINI İSTEDİ
 “Abdest alacak suyumuz yok.” “Gölet bekleyen köylerimiz var.”

“Su konusunda Niğde'nin ciddi anlamda  ele alınmasını talep ediyoruz.”
Niğde'nin içme  ve sulama suyu sorunlarını Bakana anlattı ve çözüm istedi.
   CHP Niğde Milletvekili ve KİT komisyon üyesi Ömer Fethi Gürer  Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bütçe komisyon görüşmelerinde Niğde ilinde sulama ve içme suyu sorunlarını gündeme taşıdı. Niğde ilinde ciddi içme ve sulama suyu sorunları olduğunu ifade ederek çözüm istedi. 2017 yılı programına içme ve sulama suyu ile ilgili başvuruların alınıp alınmadıklarını sordu.
ECEMİŞ SUYU
Niğde Aladağlardan çıkan ve Yelatan Köyünden sonra Niğde sınırlarından çıkarak Akdenize akan Ecemiş suyunun  Niğde çıkışında yapılacak  baraj ile Niğde ovalarına akıtılması konusunuda gündeme getirdi.
Niğde  Milletvekili Ömer Fethi Gürer sözlerine şöyle devam etti:“Ecemiş Suyu biliyorsunuz Aladağlar'dan çıkıyor, Akdeniz'e akıyor ama Niğde'nin ovalarında hâlâ su yer altından kuyu suyuyla çıkıyor ve burada elektrik parası nedeniyle maliyet artıyor, üretici de mağdur. Bu suyun değerlendirilmesi konusunda 2017 için umutlanabilir miyiz?”
ULUKIŞLA İÇME SUYU
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Ulukışla iLçesine getirileceği açıklanan içme suyu konusunu da gündeme bir kez daha taşıdı.  Gürer şöyle dedi:“ Ulukışla Şekerpınarı suyuna siz gelmiştiniz. Öğrendiğim kadarıyla bu su Niğde ve Ulukışla'ya içme suyu olarak da getirilecekti. İlk defa ben 1992'de bu konuda bir köşe yazısı da yazmıştım olabilirliği yönünde. Ancak, şu anda Kalkınma Bakanlığının 2017 yılı bütçesinde sanırım ödenek ayrılmamış. Bu konuyu da dikkatinize sunuyoruz çünkü bölgenin gerçekten içme suyuyla ilgili sorunu var.”
 Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Ulukışla için de… O aslında İller Bankasının ama Kalkınma Bakanlığı -bu projeyi biz yapıyoruz-  Ulukışla'nın Şekerpınarı'na ben gittim, yerinde gözledim, orada çok yüksek terfi var ama Ulukışla'ya da bu suyu getirmek şarttır. Şöyle bir talep oldu: “Acaba bu su Niğde'ye de yeter mi?” diye. Fakat ,ben inceledim zamanla değişimi, yaz aylarında su çok azalıyor maalesef. Niğde'nin ihtiyacını karşılayacak değil dolayısıyla sadece Ulukışla'nın ihtiyacını karşılayabilir. Onu özetle vurgulamak istiyorum.” dedi ancak Bakan 2017 yatırım programında olup olmadığı konusuna açıklık getirmedi.
YELATANI BAKANA DA ANLATTI
Gazete ve Televizyonlara haber olan Çamardı Yelatan Köyü ve diğer köylerin içme suyu sorunu ile içilen suların kalitesi ile ilgili de konuşan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şöyle dedi:“
“Bildiğiniz gibi, geçenlerde bir köyümüz “Abdest alacak suyumuz yok.” diye gazetelere, televizyonlara çıktı, Yelatan Köyü. Bu Yelatan köyünün de içme suyu sorunu var; Porsuk'un var, Kılan'ın var, Çardacık' ın var, Burç'un var, Mahmatlı'nın var. Bir de içme suları, doğru, getiriliyor ama kalite sorunu var. Niğde ve Bor'da dahi ambalajlı su içimi arttı. Buralarda böyle olunca, bu suyu getirmekten çok kalitesini de artırmak gerekiyor. “
KÖYLERİMİZ GÖLET BEKLİYOR
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  sık sık TBMM dile getirdiği Niğde sulama suyu sorununu bir kez de Bakanlık bütçesinde gündeme taşıdı. Gürer şöyle dedi:“ Gölet bekleyen köylerimiz var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder