13 Kasım 2016 Pazar

GÜRER “ENGELLİ VATANDAŞIMIZ DA PAYINI ALIYOR”
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi ömer Fethi Gürer Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanının yanıtlaması istemiyle Niğde’deki engelli vatandaşların iş gücüne katılımını sordu.
 İşkur’a başvuran ve bu yolla iş edinebilen engelli vatandaşlara ait rakamlarla, onlara yönelik meslek edindirme kurslarını ve bu yolla meslek edinip edinemediklerini sordu.
 CHP Niğde Milletvekili Gürer’in Bakana yönelttiği önergede;
 “Niğde'de İŞKUR a başvuran engelli sayısının son beş yılda dağılımı nedir?
 İş olanağı sağlanan kaç kişi vardır? Niğde'de engelli çalıştırmayan kamu kuruluşu var mıdır?
Niğde'de engelliler için açılan meslek kursları var mıdır? Son beş yılda yıllara göre dağılımı nedir?
Bu kurslardan meslek sahibi olup iş yaşamına devam eden var mıdır?” soruları yer aldı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu’nun verdiği yanıtta şu bilgiler yer alıyor:
“Niğde ilinde engelli statüsünde İŞKUR'a Başvuran ve İŞKUR tarafından işe yerleştirilenlere ilişkin son beş yıllık veriler aşağıda yer almaktadır.
Engelli işçi açığı olan kamu kuruluşu bulunmamaktadır.
Son beş yılda Niğde ilinde engellilere yönelik olarak 2 adet kurs düzenlenmiş olup, bu kurslara 21 kişi katılmıştır. İŞKUR olarak ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği kapsamında engellilere yönelik kurs ve program düzenlenmesi için çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca, engelli kişiler Kurumun aktif işgücü hizmetleri kapsamında yapmış olduğu diğer hizmetlerden durumlarına uygun olanlardan faydalanabilmektedir.”

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Yıllara göre verilere bakıldığında işsizliğin gittikçe arttığı ülkemizde ne yazık ki engelli vatandaşlarımızın da bundan payını aldığı görülüyor”dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder