9 Kasım 2016 Çarşamba

VALİ ERTAN PEYNİRCİOĞLU 'NUN
10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ VE ATATÜRK HAFTASI MESAJI
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 78. Yıldönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.
Büyük Atatürk; tüm yaşamını Vatanın bekası ve Milletin bağımsızlığına adamış Milleti ile birlikte milli mücadelede büyük zaferler kazanarak, Türk Ulusunun daha güçlü bir şekilde tarih sahnesinde yer almasını sağlamış, bilgi ve becerisi ile ülkemize aydınlık bir geleceğin kapılarını açmış, tüm dünyanın saygı duyduğu eşsiz bir komutan ve saygıdeğer bir lider olmuştur.
Ulu Önder Atatürk, Cumhuriyetimizin sonsuza dek yaşaması için birçok yeniliklere imza atarak gerçekleştirdiği inkılaplarıyla gelecek nesillere büyük bir miras bırakmıştır. Türk Milletine, çağdaş uygarlık düzeyine erişmeyi hatta bu düzeyi aşmayı hedef gösteren Atatürk’ün aziz mirasına sahip çıkmak, Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, ideallerine bağlı kalarak, temel değerlerine sahip çıkarak ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmakla mümkün olacaktır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözüyle, Cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşatılması konusunda milletimize olan güven ve inancını ifade etmiştir. Bugün Atatürk’ün aziz hatırasını Milletçe yâd ederken, emanet aldığımız Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda var gücümüzle çalışma azim ve kararlılığımızı bir kez daha ifade ediyoruz.
Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, geleceğimize yön veren büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, vatanın bölünmezliği uğrunda canlarını feda etmiş tüm Şehit ve Gazilerimizi bir kere daha şükranla anıyoruz.
Ruhları Şad, Mekânları Cennet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder