10 Kasım 2016 Perşembe

NİĞDE’DE 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENİ YAPILDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yılında Niğde’de düzenlenen törenle anıldı.

Niğde Cumhuriyet Meydanında yapılan törene,  Vali Ertan Peynircioğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Soydal, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Baro Başkanı Hüseyin Demirbilek, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Jandarma Komutanı J. Albay İdris Tataroğlu, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Öğrenciler ve çok sayıda Vatandaş katıldı.
Anma töreni  Cumhuriyet Meydan’ında Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05’te sirenlerin çalması ile birlikte saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından anma etkinlikleri Niğde Kültür Merkezinde devam etti.
Kültür Merkezinde gerçekleştirilen anma programı; günün anlam ve önemine dair konuşmanın Yunus Emre Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Doğan tarafından yapılması ile başladı. Öğrencilerin okuduğu şiirler ve Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi ve Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryonun sunumu ile devam etti. Program Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkıların söylenmesinin ardından sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder