Kırmızı Et
Üretim İstatistikleri, III. Çeyrek: Temmuz - Eylül, 2016
TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Yunus ÖZ tarafından
yapılan açıklamaya göre,
Toplam kırmızı et üretimi
kurban bayramının gerçekleştiği III. çeyrek döneminde 395 bin ton olarak tahmin
edildi.
Toplam kırmızı et üretimi bir önceki çeyreğe
göre %46,2, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %3,8 oranında arttı. Toplam
kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise
125 bin ton olarak gerçekleşti.
Sığır
eti üretimi yaklaşık 360 bin ton olarak tahmin edildi,
Sığır eti üretimi bir önceki çeyreğe göre %48,2,
bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %5,1 oranında arttı.
Koyun
eti üretimi 24 bin ton olarak tahmin edildi,
Koyun eti üretimi bir önceki çeyreğe göre %3,4
artarken, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %14,5 oranında azaldı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder