9 Kasım 2016 Çarşamba

GÜRER “ATATÜRK’Ü SAYGI İLE ANIYORUM”


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer 10 Kasım nedeni ile yayınladığı mesajda 
  “Mustafa Kemal Atatürk’ü değerleri, düşünceleri, uğraşları ve  “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözü ile anlam bulan  demokrasiye, Cumhuriyete inancı ile anıyor, anımsıyorum ve saygı  ile selamlıyorum” dedi.
 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  “ Atatürk’ü doğru anlamalı, algılamalıyız. Onun gösterdiği hedefe gidişte gereken bilgi ve bilimsellikle donanma yönünde çok eksiğimiz var. Onun öğretileri doğrultusunda çalışmalıyız, değerlerini sahiplenmeliyiz, o günün koşulları ile inanılmaz yaptıklarını daha çok anlatmalıyız. Çağdaş medeniyete erişmek için de dünden daha çok çalışmalıyız. Mustafa Kemal Atatürk  devrimlerinin amacının  milletin karakterine  ve çağın  gereklerine  uygun ve ilerlemesini amaçlayan yeni düzenlemeler içeriyordu. Toplumsal, yasal, iktisadı ve kültürel bir dizi düzenlemeler bu düşünce ışığında yapıldı.93 yıla eren Cumhuriyet bu değerlerle buluştu.  Savaştan yeni çıkan yokluk ve yoksulluk içinde halkın inancı ve desteği ile Atatürk’ün yol göstericiliği dönüşümü sağladı. Halk, Mustafa Kemal Atatürk’e inandı ve o da bu inancı boş çıkarmadı. Undan şekere ayakkabıdan kıyafete değin yokluğun yerini fabrikalar, demiryolları, tarım ve üretim  aldı. Yasal düzenlemeler yapıldı. Devrimler ile yeni bir ülke, Türkiye doğdu “dedi. .
10 Kasım 1938 tarihinde saat 09.05 geçe yaşamını yitiren “Mustafa Kemal Atatürk düşünceleri ile  hep yaşayacak” diyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer   10 Kasımların  aynı zamanda onun düşünceleri ışığında daha  çağdaş, bilgi ve bilimle buluşan bir Türkiye için mücadele  gerektiğinin anımsama günü olduğunu belirtti. Şöyle dedi:“Çünkü o bedenen aramızdan ayrılsa da düşünceleri ile hep yaşıyor ve yaşayacak. Atatürk halktır,  Atatürk bağımsızlıktır, Atatürk insanca, hakça bir yaşamın adıdır. Atatürk yurtseverliktir, Atatürk Cumhuriyettir, Atatürk demokrasidir ve Atatürk Türkiye’dir.”



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder