26 Kasım 2018 Pazartesi

Elektrik Kesintisine Bağlı Su Kesintisine Son
Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan yıllardır Niğde'de elektrik kesintisi ardından yaşanan su kesintilerine su kuyularına jeneratör yerleştirerek çözüme kavuşturuyor.

Niğde Belediyesi, enerji kesintisine bağlı olarak su kesintisi yaşanmaması ve vatandaşların mağdur olmaması için gerekli önlemleri alıyor.

Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan vatandaşın hiçbir konuda mağduriyet yaşamaması için yoğun çaba sarf ediyor. Bu kapsamda şehir genelinde vatandaşların elektrik arızalarından kaynaklı su kesintilerinden etkilenmemesi amacıyla çalışmalar devam ediyor. Yılların sorununa karşı su kuyularına 75-100 KW (KiloWatt) jeneratörlerin kurulması işlemlerine başlanıyor. Bu sayede elektrik kesintisine bağlı olan su kesintilerinin önüne büyük oranda geçilmiş olacak.

 Önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek olan su kuyularındaki jeneratörlerle ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Rifat Özkan; “Bu sistem sayesinde meydana gelebilecek elektrik kesintilerinde jeneratör devreye girerek depolardaki su seviyesi korunacak. Şehrimizde belediyemizin kendisine ait olmayan nedenlerden dolayı su kesintileri olmaktaydı. Bu sorunu yıllarca hep beraber yaşadık.  Elektrik enerjisi kesintisi olduğunda su depolarımızda su seviyesi bir anda düşüyordu, şehir şebekemize de su veremiyorduk. Bu durumu gidermek için içme suyu merkezimize aldığımız jeneratörlerimizi önümüzdeki günlerde faaliyete geçireceğiz. Bu sayede elektrik kesintisine bağlı su kesintilerimizin önüne önemli ölçüde geçmiş olacağız. Jeneratörlerin yerleştirilmesi için alt yapı çalışmalarını başlatarak jeneratörlerin yerlerini hazırlatıyoruz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder