19 Kasım 2018 Pazartesi


VALİ  YILMAZ ŞİMŞEK’İN 20 KASIM DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ MESAJI


20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu " Çocuk Haklarına Dair Sözleşme” yi imzalamış ve o tarihten itibaren 20 Kasım “Dünya Çocuk hakları Günü” olarak kutlanmaktadır.
Dünya’ya gözlerini açan her çocuk doğumundan itibaren başta eğitim, sağlık ve diğer tüm imkânlardan yararlanma ve barış dolu bir dünyada yaşama hakkına sahiptir.
Geleceğimizin en büyük teminatı olan yavrularımızı, aklın ve bilimin ışığında,  bilgili, üreten ve donanımlı bir şekilde yetiştirerek, yeteneklerinin farkında birer birey olarak geleceklerini hazırlamak ve haklarının korunarak, onlara sevginin, hoşgörünün ve barışın egemen olduğu yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin en önemli sorumluluğu olmalıdır.
Toplum olarak, çocuklarımızın talep ve düşüncelerine değer verip, küçük yaştan itibaren kendileri ile ilgili alınan kararlarda onların da fikirlerini almak, çocuklarımızın kendilerine olan özgüvenlerini artıracak, büyürken hayata karşı daha bir sevgi ile bakmalarını sağlayacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm çocuklarımızın “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü”nü kutlar, mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür geçirmelerini diler, gözlerinden öperim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder