Gürer: Niğde Tıp Fakültesi Geliştirilmeli
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2’si profesör, 3’ü doçent olmak üzere sadece 5 akademisyen var. İki sınıftaki toplam öğrenci sayısı ise 127…
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a yönelttiği soru önergesinde, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapan akademisyen ve öğretim üyeleriyle öğrenci sayılarının açıklanmasını istedi.
Ömer Fethi Gürer’in önergesi yanıtlayan Bakan Selçuk, Tıp Fakültesinde 2 profesör, 3 doçent 38 doktor öğretim üyesi olmak üzere hali hazırda toplam 43 öğretim üyesinin görev yaptığını, bunlara ek olarak 4 doçent ve 11 doktor öğretim üyesinin daha atama işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı.
Tıp Fakültesinin, tıp eğitimine 2017-2018 eğitim öğretim yılında başladığını anımsatan Bakan Selçuk, şu anda 1. ve 2. sınıfta öğrencilerin eğitim gördüğünü, tıp eğitiminin ilk iki yılının temel tıp eğitimi olduğunu belirtti.
Bakan Selçuk, şu anda temel tıp eğitimini vermek üzere fakülte kadrosunda 17 öğretim üyesinin bulunduğunu ve temel tıp bilimleri bölümünde öğretim üyesi açığının bulunmadığını ifade etti.
YENİ ATAMA BEKLENİYOR
Klinik tıp eğitimi dönemi için Fakülte kadrosunda halen 26 öğretim üyesinin bulunduğu, bu sayının atama işlemleri devam eden 15 öğretim üyesinin de kadroya katılması ile birlikte 41'e ulaşmasının planlandığını belirten Bakan Selçuk, Tıp Fakültesinin öğretim üyesi kadrosunun genişletilmesi için kadro çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
ÖĞRENCİ SAYISI 127
Bakan Selçuk, Tıp Fakültesi'nde öğrencilerin tek program olan Tıp Alanında eğitim aldığını, şu an için kayıtlı 1. sınıfta 67,2. sınıfta 60 olmak üzere toplam 127 öğrencinin eğitim aldığını açıkladı.
GÜRER: “KAPASİTE YETERLİ DEĞİL”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin, hem akademisyen hem de öğretim üyesi bakımından desteklenmesi ve geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Gürer, “Tabelasında tıp fakültesi yazıyor ama her bakımdan desteklenmesi gerekiyor. Adı var ama sağlıkta varlığı hissedilmiyor. Buranın gerçek manada tıp fakültesi haline getirilebilmesi için öncelikle fiziki kapasitesinin artırılması, ardından akademisyen ve öğretim üyesi sayısının yeterli seviyeye çıkarılması ve sağlık açısından Niğde ilini çevre illere hasta taşımaktan kurtaracak düzeyde hizmet verir kılınması sağlanmalıdır” dedi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder