7 Kasım 2018 Çarşamba


FİDANLAR FİDANLARLA BÜYÜYOR PROJESİ KAPSAMINDA NİĞDE’DE BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan himayesinde Milli Eğitim Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğinde imzalanan "Fidanlar Fidanlarla Büyüyor" projesi kapsamında Niğde’de bin öğrenci tarafından bin fidan dikildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’daki Programa katılımı ile 81 İlde eş zamanlı düzenlenen fidan dikme etkinliği Niğde’nin Çukurkuyu Beldesinde gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen fidan dikimi törenine Vali  Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Rifat Özkan, Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Garip Gümüş Çukurkuyu Belediye Başkanı İleri Koçak ile kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, öğrencilerin şiir okuması ve halk oyunları gösterisiyle devam etti.
Törende konuşan Vali Yılmaz Şimşek, daha yeşil ve gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için her bireyin en az bir fidan dikmesinin gerektiğinin altını çizdi.
Sözlerine Peygamber Efendimizin hadisiyle devam eden Vali Yılmaz Şimşek konuşmasının devamında; “ Peygamber Efendimizin hadisinin içerisinde 'Yarın kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizde fidan varsa mutlaka onu dikiniz' diyor. Gelecek nesillere yaşanabilir bir Dünya bırakmanın yolu ormanları korumaktan ve ağaçlandırma çalışmaları yapmaktan geçiyor.
Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığımız titiz çalışmalarıyla her ilde hangi ağaçların uygun olacağı araştırıldı, en doğru dikim için toprağın, iklimin kendine özgü özellikleri gözetildi. İnanıyorum ki; proje, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlı olacaktır.
Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan “Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor” işbirliği protokolü kapsamında bugün Kahraman Şehidimiz Ömer Halisdemir’in memleketi Çukurkuyu Kasabamızda “Birlikte Büyüyoruz Ormanında” fidan dikmek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz.  Ben bu vesile ile kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize ise acil şifalar diliyorum.
Amacımız, ağaçlandırmaya uygun şartların sağlandığı ilçelerde fidan dikim etkinlikleri düzenlenerek ülkemizin yeşil dokusunun geliştirilmesine katkıda bulunmak, öğrencilerden ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, çevreye duyarlı bir birey olarak yetişmesini sağlamak ve toplumda çevre koruma konusunda farkındalığı artırmaktır.
Bu amaç doğrultusunda projemizin startını bugün Çukurkuyu Kasabamızda 1000 öğrencimizin katılımıyla 1000 fidanı toprakla buluşturarak veriyoruz” ifadelerine yer verdi.
Konuşmalarının ardan Vali Yılmaz Şimşek, öğrencilerle fidan diktiler.

 Düzenlenen törenin ardından Vali Yılmaz Şimşek, Çukurkuyu merkezde bulunan Şehit Ömer Halisdemir tarım lisesini ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder