3 Kasım 2018 Cumartesi


Niğde’de 95. Yıl Cumhuriyet ve Atatürk Sergisi Açıldı

Özel ODTÜ Geliştirme Vakfı Niğde Okulları'nın düzenlemiş olduğu, Ressam Rezzan Yıldız ve öğrencilerin resimlerinin sergilendiği "95. Yıl Cumhuriyet ve Atatürk" sergisi açıldı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Belediye Başkanı Rahmi Özkan, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Alim Yeşil, Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Burkay Eren, CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, Niğde ADD Başkanı, Müze Müdürü Fazıl Açıkgöz ve Ressam Rezzan Yıldız ile çok sayıda katılımcı açılışta yer aldı.

Müze salonunda açılan sergiyi gezen konuklara ressam  Rezzan Yıldız açıklamalı bilgi sundu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sanatçının Cumhuriyet ve Atatürk ile ilgili yapmış olduğu eserleri çok başarılı bulduğunu ifade ederek sanatçıyı kutladı. Sanat ve sanatçıya büyük değer veren Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınların başarıları ve onların seçme seçilme hakkı dahil eğitimi için verdiği çabayı anımsatan Gürer, bir kadın ressamın çalışmaları ile ortaya çıkan eserlerin görülmeye değer, çok başarılı çalışmalar olduğunu ifade etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder