6 Kasım 2018 Salı

LÖSEMİ TEDAVİ EDİLEBİLEN BİR HASTALIK

VALİ YILMAZ ŞİMŞEK'İN 02-08 KASIM LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI MESAJI

2 - 8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası, hastalık ile kamuoyunun dikkatini çekmek, lösemili çocukların sorunlarını dile getirip, çözüm aramak amacıyla, toplumsal farkındalığın oluşturulacağı bir haftadır.
Lösemi bir kan hastalığı olup,  kan hücrelerinin yapım yeri olan kemik iliğinde ortaya çıkar. Kan kanseri olarak ta bilinen Lösemi, tedavi edilmediği zaman ölümlerle sonuçlanan bir hastalık olması nedeniyle toplumumuzun bilinçlendirilmesi ve farkındalığın oluşturulması, koruyucu hizmetlerin artırılması yönünde mücadele edilmesi büyük önem arz etmektedir.
Lösemi konusunda tek tesellimiz; tedavi edilebilen bir hastalık olması gerçeğidir. Geleceğimiz olan lösemi hastası çocuklarımıza, gençlerimize ve ailelerine toplum ve devlet olarak her türlü desteği vermek, tüm imkânlarımızı ortaya koyarak bu hastalığa yakalanan çocuklarımızı mutlu etmek, halkımızı bilinçlendirmek ve erken teşhisin önemini vurgulamak için hepimize önemli görevler düşmektedir.
Bu önemli hafta da lösemi ile mücadele eden tüm çocuklarımıza acil şifalar diler, sağlıklı ve mutlu yarınlar temenni ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder