19 Ekim 2020 Pazartesi

19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlandı


Vali Şimşek, Muhtarlar Günü sebebi ile  muhtarlarla bir araya geldi

 Vali Yılmaz Şimşek, 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle muhtarlarla bir araya geldi.

Niğde Öğretmen Evi bahçesinde gerçekleştirilen buluşmada yaptığı konuşmada tüm muhtarların gününü kutlayan Vali Yılmaz Şimşek, Muhtarlık, hem milleti; hem de devleti temsil gibi önemli bir görevdir” dedi.

Muhtarlarımızın vatandaş ile devlet arasında köprü vazifesi gördüğünü sözlerine ekleyen Vali Yılmaz Şimşek, “Muhtarlık, son yıllarda yapılan düzenlemelerle daha etkili hale getirilerek güçlendirildi. Bunun bir göstergesi olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 2015 yılından itibaren her yıl 19 Ekim “Muhtarlar Günü” olarak kutlanmaktadır.

Yerel demokrasimizin en güzel örneği, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olan muhtarlık müessesesi, Vatandaşlarımızın kamu ve yerel yönetimlerce gerçekleştirilen hizmetlerle buluşmasını sağlamakta, insanımızın daha mutlu ve huzurlu yaşam sürmesi için vatandaş ile devlet arasında köprü vazifesi görmektedir.

Bu vesileyle, milletimizin güçlü iradesinin yerelde temsilcileri olan muhtarlarımızın gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

Program, Vali Yılmaz Şimşek’in muhtarların talep ve isteklerini dinlenmesi ile sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder