25 Ekim 2020 Pazar

MUAYENE RANDEVUSUNA GİDEMEYEN İPTAL ETTİRSİN


Muayene randevusuna gidemeyen iptal ettirsin

Muayene randevusuna gidemeyecek kişiler iptal ettirmezse,  başka bir hastanın ihtiyacı olmasına rağmen doktora gelememesine neden olmaktadır.

Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlar için oluşturulan MHRS sayesinde artık online olarak sıra beklemeden alınan hastane randevuları hayat kurtarıcı bir önem teşkil ediyor. Hastaneye giderek saatlerce sıra bekleme sorunu MHRS sistemi ile beraber sona erdi.

Artık vatandaşlar online olarak istediği gün ve saate, istedikleri hekime randevu alarak sağlık sorunlarını halledebiliyorlar. Fakat randevu alıp randevuya gitmeyen kişiler diğer muayene olmak isteyen hastaları zor durumda bırakarak muayene gününü ileriye ertelemek zorunda bırakıyor.

MHRS RANDEVUSU NASIL İPTAL EDİLİR?

Randevu alınan günde herhangi bir işi çıkan veya randevuya gidemeyecek olan vatandaşların MHRS sistemi sağ üst köşesinde bulunan ‘Randevu Geçmişi’ butonuna tıklayarak randevularını iptal etmeleri gerekmektedir. Böylece iptal edilen saat ve gün için başka hastalar randevudan yararlanabilecektir.

ALO 182’yi arayarak da randevu iptali gerçekleştirilmektedir. Bunun için en az 80 dakika öncesinden iptal işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir. 182’yi aradığınızda yetkili kişiye istenen bilgileri verdiğiniz taktirde randevunuz iptal edilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder