29 Ekim 2020 Perşembe

CUMHURİYET BAYRAMI NİĞDE DE KUTLANDI


 

Niğde de Cumhuriyetimizin İlanının 97’nci Yılı Kutlamaları Kapsamında  Tören Düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97. yılı kutlamaları kapsamında, Niğde Valiliğinde tebrikat töreni düzenlendi.

Pandemi nedeni ile Niğde Valiliği bahçesinde düzenlenen törende tebrikleri kabul eden Vali Yılmaz Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajının okunmasının ardından günün anlam ve önemine değinen bir konuşma yaptı.

Vatandaşların ve protokol üyelerinin Cumhuriyet Bayramını kutlayan Vali Yılmaz Şimşek, konuşmasında “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, bundan tam 97 yıl önce 29 Ekim 1923 tarihinde, kurtuluş mücadelesi sonrası ülkenin yeniden inşası için attığı en önemli adım olan Cumhuriyet’in ilanının 97. yıldönümünü hep birlikte kutlamanın onur ve gururunu yaşamaktayız.

Sözlerime başlarken, öncelikle, Yüce Türk Milletinin ve tüm Niğdeli hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Maalesef 23 Nisan ve 30 Ağustos’ta olduğu gibi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı da pandemi dolayısıyla kısıtlı bir şekilde kutluyoruz. Ancak biliyoruz ki; her ne olursa olsun Yüce Türk Milletinin kalbindeki heyecan ve coşku ilk günkü gibi devam etmektedir.

İnşallah, bu bulaştan bir an önce kurtulup o heyecan ve coşkuyla bayramlarımızı hep birlikte kutlamaya devam edeceğiz.

Milletimizin bağımsızlığından ve hürriyetinden asla ödün vermeyeceğinin tüm dünyaya ilanı olan Cumhuriyet; Şüphesiz ki, Ulu önder Atatürk'ün Türk Ulusuna bıraktığı en büyük miras ve asla vazgeçilmez bir değerdir.

Bilindiği gibi, Büyük Önder Atatürk’ün önderliğinde, tüm imkânsızlıklara rağmen, büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşımız, tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmış, akabinde bu zafer, Cumhuriyetin ilanı ile taçlandırılarak Cumhuriyet ilan edilmiştir. Ve böylece 29 Ekim 1923 günü tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesiyle kurulan Cumhuriyet rejimini Aziz Türk Milleti de yediden yetmişe kısa sürede sahiplenilerek  benimsenmiştir.

Ancak, Türkiye Cumhuriyeti kuruluşundan bugüne kadar geçen 97 yıllık süreçte karşısına çıkan tüm zorlukların üstesinden gelerek her koşulda yoluna devam etmiş, etmeye de devam edecektir.

İnanıyorum ki; muasır medeniyet seviyesine ulaşma yolunda her geçen gün azim kararlılıkla ilerleyen, günümüzde de bölgesinde ve dünyada söz sahibi bir devlet haline gelen Cumhuriyetimiz bundan sonra da aynı hızla gelişmeye kalkınmaya devam edecektir. Ve her türlü tehdide rağmen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de ifade ettiği gibi "Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Payidar Kalacaktır".

Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken Cumhuriyetimizin 100. yılına üç kala 2023 hedeflerini yakalamış bir Türkiye dileği ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi milletçe sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Bayramınız kutlu olsun”  ifadelerine yer verdi.

Vali Yılmaz Şimşek’in konuşmalarının ardından Tebrikat Kabul Töreni sona erdi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder