19 Ekim 2020 Pazartesi


VALİ YILMAZ ŞİMŞEK’İN 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

 Devlet - millet kaynaşmasının ilk basamağı olan muhtarlarımıza verilen değerin göstergesi olarak 19.10.2015 tarih ve 2015/11 sayılı Başbakanlık genelgesi ile muhtarlık teşkilatının kurulduğu gün olan 19 Ekim “ Muhtarlar Günü” ilan edilmiştir.

 Yerel demokrasimizin en güzel örneği, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olan muhtarlık müessesesi, Vatandaşlarımızın kamu ve yerel yönetimlerce gerçekleştirilen hizmetlerle buluşmasını sağlamakta, insanımızın daha mutlu ve huzurlu yaşam sürmesi için vatandaş ile devlet arasında köprü vazifesi görmektedir.

  Müessesenin kurulduğu 1929 yılından bu yana Muhtarlarımız, bulunduğu köy ya da mahallede devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekle birlikte, mahallindeki Vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerini tespit ederek yapılacak olan kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde yerine getirebilmesi için gece gündüz demeden çalışmaktadır.

  Bu duygu ve düşüncelerle, görevlerini büyük fedakârlık ve sevgi ile yürüten, sevinçte ve hüzünde hep yanımızda olan tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder