18 Ekim 2020 Pazar


Dünya Gıda Günün de Öğrencilere Gıda İsrafı Anlatıldı

Niğde İl Tarım Müdürü Asım BAŞ Dünya Gıda Günü sebebiyle Kaynarca İlkokulunu ziyaret etti.

İl Tarım Müdür yardımcısı Haci Yusuf PARLAK ve Bor İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rıza ÖZKAN ın eşlik ettiği ziyarette öğrencilere elma ve meyve suyu ikram edildi.

İl Tarım Müdürü Asım BAŞ burada yaptığı açıklamada; ‘ Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)'nün kuruluş tarihi olan 16 Ekim, her yıl Bakanlığımız ve FAO işbirliği ile çeşitli etkinliklerle Dünya Gıda Günü olarak kutlanıyor. FAO'nun kuruluşunun 75. yıldönümünün de kutlanacağı bu yılki Dünya Gıda Günü teması, "Büyütelim, Besleyelim; Hep Birlikte Sürdürelim" olarak belirlendi.’ dedi.

Gıda güvencesi kapsamında gıdaya yeterli ve dengeli bir biçimde ulaşmanın tek başına yeterli olmadığını ifade eden İl Müdürü BAŞ, Türkiye'de israfın önlenmesi konusunda son yıllarda toplumun bilinçlendirilmesi, alınan tedbir ve değişikliklerle önemli tasarruflar elde edildiğini sözlerine ekledi.

Dünyanın bir yanında gıdaların çöpe atılırken, diğer yanında ise insanların açlık nedeniyle bir sonraki gün hayatta kalıp kalmayacağını bilemediğini vurgulayan BAŞ, “Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından başlatılan  "Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık Projesi” ile gıda israfı ile mücadelede toplumsal bilinci artırmayı hedefliyoruz. Bu konuda İl Müdürlüğü olarak bizlerde gıda kaybının ve israfının önüne geçilmesi noktasında tohumdan hasada hasattan sofraya gıda ürünlerinin her aşamasında uzun soluklu çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder