17 Ekim 2020 Cumartesi


Bahçeli Beldesin de 35 çeşit sirke , 6 ülkeye ihraç ediliyor

Bor ilçesine bağlı Bahçeli beldesin de 35 farklı üründen sirke üreterek  6 ülkeye ihraç eden üretim tesisini ziyaret eden Vali Yılmaz Şimşek  fabrika faaliyetleri  hakkında bilgi alarak; çalışanlara kolaylıklar diledi.

Niğde il Tarım Müdürü Asım Baş “Niğde ili Bor ilçesine bağlı Bahçeli beldesin de Yediler firmasına ait Fabrikada ; başta Elma , Alıç , Üzüm başta olmak üzere Pirinç , Vişne , Kavun gibi özel ürünlerin yer aldığı toplam 35 farklı çeşitle sirke üretimi yapılmaktadır. 10 kişiye iş istihdamı sağlayan işletme aynı zamanda  6 Ülkeye ( Azerbaycan, Katar , Kuveyt , Cezayirli , Fransa ve İngiltere ) gibi Ülkelere sirke ihracatı yapılmaktadır.” Dedi.

 Sirke üretim tesisini ziyaret eden Vali Yılmaz Şimşek , Milletvekili Yavuz Ergün ,İl Müdürü Asım BAŞ ve Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Soner KAHRAMAN incelemelerinin ardından işletme sahipler ile bir araya gelerek tesis hakkında geniş bir bilgi aldı.

Tesisin büyümesi, gelişmesi ve Niğde'ye hem iş istihdamı olarak hem de ekonomik olarak katkılarının artmasını ve  başarılarının devamını diledi.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder