28 Ekim 2020 Çarşamba

Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Sempozyumu

VII. u Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Sempozyum Online Olarak Başladı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Kazak Kızlar Pedagoji Milli Üniversitesi, M. Akmulla Başkurt Devlet Pedagoji Üniversitesi ve Bakü Avrasya Üniversitesinin ortaklığı ile düzenlenen VII. Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Sempozyumu online olarak “Ortak Tarih Yazımı” teması ile başladı.

Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hikmet Koraş: “Sempozyumu Gelecek Yıl da Niğde'de Yapmak Arzusundayız”VII. Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Sempozyumu, Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hikmet Koraş'ın açılış konuşması ile başladı. 

Prof. Dr. Hikmet Koraş konuşmasında, sempozyumu son ana kadar Niğde  Üniversitesin de yüz yüze gerçekleştirmek istediklerini ancak pandemi şartları dolayısıyla bunun mümkün olmadığını belirtti. Prof. Dr. Hikmet Koraş ayrıca sempozyuma olan ilginin kendilerini oldukça memnun ettiğini ve gelecek yıl da sempozyumu Niğde'de bir arada yapmak gibi bir arzularının olduğunu da ifade etti. Prof. Dr. Hikmet Koraş ayrıca sempozyum ile ilgili detayları katılımcılar ile paylaşarak, sempozyumun güzelliklere vesile olması dileğiyle konuşmasını sonlandırdı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder