21 Ekim 2020 Çarşamba


 Mümin İnan: Gazetecilik Özgürleştirilip Güçlendirilmeli

 

İYİ Parti Genel Merkez Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Mümin İnan, “Gerek Niğde’de gerekse tüm Türkiye’de görevini, adil, dürüst, doğru şekilde sürdüren gazetecilerimiz, tarihten bugüne demokrasimizin teminatının en önemli değerlerindendir” dedi. 

21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Mümin İnan, son zamanlarda kaybedilmiş hakları ve tekelleştirilme altında basın özgürlüğünün kısıtlandığını, ayakta kalma ve gazetecilik sektörünü yaşatma mücadelelerinin ise oldukça zorda olduğuna değindi. İnan açıklamasında, “Türkiye, bu yılın Nisan ayında yapılan bir araştırmada 180 ülke arasında 154'üncü sırada yer alırken, bugün ise bunun daha da derinleşti. Her defasında iktidar sahiplerinin beğenmedikleri ülkeler basın konusunda ileri demokrasi kriterlerini geliştirirken bizde hep bir gerileme yaşanıyor, buna bir an evvel dur denilmelidir” dedi.

Zor şartlarda çalışan basın mensuplarının, koronavirüs döneminde hayatlarını riske atarak kamuoyunu doğru ve sağlıklı bir şekilde bilgilendirmek için canla başla çalışmaya devam ederken, ne kadar önemli bir vazife olmasına rağmen, basın mensuplarının, gazetelerin ve buna bağlı çalışma sisteminde yer alan herkesin hak ettiği değeri görmemesine de değinen İnan; “Basın mensuplarının emeklerinin karşılığını maddi ve manevi her şekilde almalıdır. Haber alma hakkının ve demokrasimizin teminatı bütün basın mensuplarımızın daha iyi şartlarda çalıştığı ve emeklerinin karşılığını maddi manevi her türlü alabileceği bir ortam yaratmak bizlerin sorumluluğundadır. İYİ Parti teşkişlatları olarak uzun zamandır bunaltılan basın camiasını daha özgür kılmak ve gazetecilik mesleğinin özgürce icra edilebilmesi için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutlarım” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder