14 Ekim 2020 Çarşamba


  Göl ve Göletlerde Denetimler Devam Ediyor 

Göl, gölet ve barajlardaki mevcut balık stoklarının korunması, ekonomik değeri yüksek balık türlerinin artırılması ve vatandaşların protein ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sürdürülen balıklandırma çalışmaları her yıl devam etmekte. 

Niğde il Tarım Müdürü Asım Baş “1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ile su ürünleri avcılığına ilişkin düzenleme ve denetim yapma yetki  ve  sorumluluğu  Bakanlığımıza  verilmiştir.  Bu kapsamda su ürünleri  avcılık  faaliyetinde bulunacaklara boy, yer, zaman ve av araçları yönünden uymaları zorunlu olan düzenlemeler getirilmiştir.  

Bu hususta İlimizde yer alan göletlerin gerek su kaynaklarına yeni bırakılan balıkların gerekse suda mevcut diğer yavru balıkların, gelişimlerini tamamlamaları ve en az bir kez üreyebilmeleri için belirlenen sınırlamalara ve sorumluluklara titizlikle uyulması sularımızdaki doğal yaşamın devamlılığı için büyük önem arz etmektedir. Bu noktada İl Müdürlüğümüz ve İlçe Müdürlüklerimiz olarak özellikle balıkların avlanma döneminde titizlikle çalışılmakta ve  denetimler sık aralıklarla planlanmaktadır. İl Müdürlüğümüzün bu konudaki hassasiyetini bizler balıkçılarımızdan ve halkımızdan bekliyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder