21 Mart 2012 Çarşamba

                   21 MART DÜNYA ORMANCILIK, 22 MART DÜNYA SU VE 23 MART DÜNYA METEOROLOJİ GÜNLERİ ORTAK BİR ETKİNLİKLE KUTLANDI...

21 Mart Dünya Ormancılık, 22 Mart Dünya Su ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Günleri, Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi'nde düzenlenen programla kutlandı.
Kutlama programına Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Milletvekilleri ve Bakanlık yetkilileri katıldı.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programda yaptığı konuşmada, Bakanlığına bağlı 3 önemli genel müdürlüğün bayramlarını ayrı ayrı kutlayarak, "3 önemli gün arka arkaya tesadüf etti. Ayrıca Nevruz Bayramı'nı da kutluyoruz. Bu bayramı atalarımız Orta Asya'dan beri kutluyor. Dolayısıyla Nevruz Bayramı bütün milletimizin birlik beraberliğinin gelişmesine vesile olsun” diye konuştu.
Ormanların faydasını söylemeye gerek olmadığını ifade eden Prof. Dr. Eroğlu “Ormanlar bizim ciğerimiz. Orman Genel Müdürlüğü en köklü teşkilatlardan biri. Bende bu teşkilatın bir Bakanı olmaktan gurur duyuyorum. Bu sene 173. kuruluş yıldönümü. Kanun Hükmünde Kararnameyle Orman Genel Müdürlüğü güçlü bir hale getirildi. Orman Genel Müdürlüğü'nün, sadece ormanların bakım ve onarımından sorumlu değil aynı zamanda ağaçlandırma, erozyon kontrolü, çölleşmenin önlenmesi, yangınla mücadele ve odun dışı ürünlerin geliştirilmesi konusunda da söz sahibidir” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 9 yılda 11 milyon dekar araziyi modern sulama sistemiyle hizmete açtıklarını dile getirerek, 43 milyon vatandaşa içmesuyu temin edildiğini ve susuz şehrin kalmadığını belirtti.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu, GAP ve GOP'u bitireceklerini ve 2023 yılında Türkiye'yi dünya ekonomileri sıralamasında ilk 10'a sokacaklarını ifade ederek, yavru vatan Kıbrıs'a da su götüreceklerini söyledi.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün de tahminlerde ''muazzam bir isabet oranı yakaladığına'' dikkati çekerek, bunun için de altyapıya büyük önem verdiklerini belirtti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder