20 Mart 2012 Salı

Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması


Kadın Çiftçiler yarıştı Çamardı 1. oldu
 
  Kırsal kesimde yaşayan kadın çiftçilerin birbirleriyle kaynaşmaları, kendilerine güven sağlamaları, sosyal bir aktivitede bulunmaları, eğitim çalışmaları sonuçlarının ve tarımsal konulardaki performanslarının değerlendirilmesi amacıyla yapılan "Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması"nda birinciliği Çamardı ilçesinden Gülşen GÜNGÖRDÜ elde etti. 
  
  Çamardı ilçesi ,Çarşı Mahallesinde ikamet eden Gülşen Güngördü 15 Mart 2012 tarihinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan yarışmaya ,Çamardı Üskül Köyünden Emine BAYRAK ile birlikte Çamardı İlçesini temsil etti.. 
   15 Sorunun sorulduğu ve tüm ilçelerden 9 çiftçi kadının katıldığı yarışma sonunda Gülşen GÜNGÖRDÜ 90 puan alarak Niğde Merkez Adına yarışan çiftçi kadınla birlikte finale kaldı. Ve Altın Sorular sonunda İl birincisi olarak 18 Nisan da 9 İlden oluşan ve Osmaniye İlinde yapılacak olan Bölge finalinde Niğde İlini temsil edecektir.
İ  
  lçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü H.Yusuf PARLAK yaptığı açıklamada "yarışmaya katılarak büyük bir medeni cesaret ve özgüven gösteren her iki yarışamacımızı tebrik ederek bu ve benzeri etkinliklerin İlçemizdeki kadın çiftçilerimize örnek olması açısından önemli olduğunu" belirtti. Yarışma sonunda İl birincisi olan Çiftçi Kadına bir cumhuriyet altını ve katılan tüm yarışmacılara çeşitli ödüller verilmiştir.Çamardı ilçesi Çiftçi Kadınımıza yarışmaya hazırlanması aşamasında kendisine çeşitli konularda eğitimler verdiklerine değinen İlçe Müdürü H.Yusuf PARLAK, bölge finaline kadar da eğitimlere devam edeceklerini belirtti. 


   Yarışmada ikinciliği Gümüşler Kasabasından Dilek AĞIRKAN, üçüncülüğü ise Çiftlik Divarlı Kasabasından Döndü CULLAZ elde etti. Yarışma sonunda 1.ye Cumhuriyet Altını, ikinciye yarım altın 3. yarışmacıya’da çeyrek altın verilirken bütün yarışmacılara da sponsorlar tarafından çeşitli hediyeler ile katılım belgeleri verildi. 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder