6 Mart 2012 Salı

ÇİN’ de İNCELEMELER. YAPILDI



BOR ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ HEYETİNİN ÇİN’ de YAPTIĞI İNCELEMELER. 

          Türkiye-Çin İşadamları Derneği ve Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi arasında imzalanan protokol gereği, bölgemizde kurulması planlanan Türkiye-Çin Sanayi Bölgesi için, Türkiye-Çin İşadamları Derneği tarafından düzenlenen, Niğde heyeti ve Çinli İşadamlarıyla yapılan toplantıya, Bor Karma Organize Sanayi Bölgesini temsilen Yönetim Kurulu Başkanı ve Niğde Valisi Âlim BARUT, Yönetim Kurulu Üyesi Hasan TURGUT, Bölge Müdürü Yavuz KAVAKLIOĞLU ile Türkiye-Çin İşadamları Derneği Başkanı Song  ZİBİN’in davetlisi olarak Astranova Ceosu Erol GÜNALAN ve Nahita Yapı Denetim yetkilisi Oktay GÜNDOGDU katıldı.
Niğde Valisi Âlim Barut’ta yaptığı konuşmada, Changzhou Belediye Başkan Yardımcısı Han Jiuyun a görüşme imkânı için teşekkür ederim, bizleri onurlandırdınız diyerek Niğde hakkında ve Organize Sanayi Bölgelerinde yatırım yapmanın avantajlarını detayıyla anlatarak, bölgemize gelecek sanayiciler için ellerinden geleni yapacaklarını ve onları en iyi şekilde misafir edeceklerini söyledi
           Sonrasında 150 Çinli Sanayici İşadamlarının katılımıyla toplantı yapıldı. Toplantı Changzhou Ticaret Odası Başkan Yardımcısı’nın açılış konuşmasıyla başladı. Sonra Çin-Türk İşadamları Derneği Başkanı Song Zibin ve daha sonra Niğde Valisi Âlim Barut’un konuşmalarıyla sona erdi. Konuşmalarda Çinli İşadamlarının Türkiye’de yatırım yapmayı istediklerini,  karşılıklı heyetler halinde görüşmeler gerçekleştirileceğini, Niğde’ye ve Bor Karma Organize Sanayi Bölgesine ziyarete gelecekleri belirtildi. Toplantıda Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapacak sanayiciler için  Changzhou’daki Uluslararası Ticari Destek Konseyi ile sözleşme imzalandı.

Niğde Valisi Âlim Barut ise, Zonda Otobüs Fabrikasının bölgemize gelmesinden büyük onur duyacaklarını, destek vereceklerini ve tahsis edilebilecek arsanın hazır olduğunu belirtti.
         Vali Âlim BARUT’un Nanjing, Changzhou ve Hangzhou’daki toplantılarda yaptığı konuşmalarda, Türk-Çin ilişkileri, Türkiye’nin konumu, Niğde ve Bor’da yatırım yapılmasında elde edilecek avantajlardan bahsetti.         



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder