6 Mart 2012 Salı

sporda yatırım atağı sürüyor


Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda Niğde’ye toplam 800 yatak kapasitesine sahip yeni öğrenci yurtları kazandırıldığını müjdesini veren vekiller yurtların Niğde il merkezi ve Ulukışla ilçesinde yapılacağını belirttiler. Vekiller ayrıca bir spor salonu kazandırılması konusunda da özel bir çalışma yürüttükleri bilgisini verdiler.
800 kişilik 2 öğrenci yurdu yapılıyor
2012 yılı yatırım programında yer alan Niğde ilindeki 500 yatak kapasiteli öğrenci yurdu ve Ulukışla ilçesinde 300 yatak kapasiteli öğrenci yurdunun yapımının 2012 yılı içerisinde TOKİ ve Çevre Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünce ihalesi yapılarak gerçekleştirileceği bildirildi. İlk etapta Niğde’ye yapılacak yurdun ihalesi TOKİ tarafından içinde bulunduğumuz ay içerisinde yapılacak diye belirtildi.
Yurtların Niğde’de yükseköğretim kurumlarında eğitim gören öğrenciler için giderek önemini artıran bir ihtiyaç olduğunu ve özellikle Ulukışla ilçesindeki yüksekokulu kazanan öğrencilerin barınma sorunu nedeniyle kazandıkları bölüme kayıtlarını dondurmak suretiyle devam etmediklerinin altını çizen AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, bütçeleri ayrılan yurt yapımlarının bitirilmesi sürecini de takip ederek projelerin bir an önce bitirilmesi konusunda da aksamaların olmamasını sağlayacaklarını ifade ettiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder